Jautājums: Labdien! Man ir kaķis ar garu gaišu spalvu. Problēma ir tā, ka tā spalva, kā jau visiem dzīvniekiem, iet nost. Tā kā spalva ir gara, tad tā kā pūkas lidinās. Kaķis tiek arī ķemmēts. Gribētu zināt, vai kaķu spalvu var arī griezt, jo tuvojas pavasaris un spalva ies nost vēl vairāk. Un, ja spalva tiek apgriezta, vai tā nesāks augt vēl garāka?

Konsultē dakteris Aigars Briņķis (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera iela 4, Rīga, tālr. 7500494):

Garspalvainie kaķi ir bieži jāķemmē, to vajadzētu darīt vismaz reizi nedēļā. Apmatojuma aktīvās maiņas periodā kaķi vajadzētu ķemmēt biežāk, lai nesaveļas apmatojums. Ja apmatojums savēlies, tad to ir grūti izķemmēt un tas ir jānogriež.

Mums ir klienti, kam nesanāk ķemmēt kaķīti pietiekoši bieži vai arī kaķis ir negants un tam nepatīk šīs procedūras, tad mēs šādus kaķīšus divas reizes gadā noskujam. Cik esam novērojuši, tad šāda frizēšana patīk gan saimniekiem, gan kaķiem. Protams, ja Jūsu kaķis ir izcils izstāžu eksemplārs, tad šāda apcirpšana var sabojāt viņa skaisto kažoku. Ar laiku apmatojums ataug un kaķis pēc vairākiem mēnešiem izskatīsies tāpat kā iepriekš.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!