Foto: stock.xchng
Vai zināji, ka arī tavs suns varētu būt dzimis veģetārietis? Suņu anatomijā vērojamas ne vien plēsēju, bet arī visēdāju iezīmes, un dažkārt suņiem mēdz būt alerģija uz gaļu. Tā var izpausties kā hiperaktivitāte, ādas un apspalvojuma, gremošanas, zarnu problēmas.

Šādiem suņiem veģetāra, gaļu un subproduktus nesaturoša, bet no uzturvielu viedokļa pilnvērtīga barība var ievērojami samazināt minētās veselības problēmas vai pat pilnībā ļaut no tām izvairīties. Veģetāra barība satur mazāk proteīnu un tauku, tādēļ var būt laba alternatīva arī suņiem, kas maz kustas (piemēram, vecuma dēļ) vai ir aptaukojušies. Savukārt veģetārie našķi būs veselīgs kārums vai izmantojami dresēšanā kā gardas, gremošanu nepārslogojošas balvas.

Dzīvnieki reaģē uz dažādu pesticīdu, herbicīdu, antibiotiku, hormonu atliekām pārtikā, sintētiskām krāsvielām vai konservantiem tikpat jutīgi, kā zīdaiņi. Krāsaini gabaliņi un garšas pastiprinātāji, kas liek sunim ēst tik kāri, kā reklāmā, iepriecina suņa saimniekus, savukārt lētas izejvielas un tādi paši lēti, sintētiski konservanti - ražotājus; taču paši suņi par to maksā ar savu veselību. Tādēļ veģetārā barība suņiem tiek gatavota no bioloģiski audzētām izejvielām un bez ķīmiskiem konservantiem vai tādām piedevām, kā aromatizētāji, krāsvielas vai garšas pastiprinātāji.

Nīderlandes uzņēmums Yarrah Organic Petfood BV ir pirmā kompānija Eiropā, kas sāka ražot bioloģisko pārtiku mājdzīvniekiem, un piedāvā labākos, dabiskākos, izsmalcinātākos bioproduktus četrkājainajiem mīluļiem kopš 1992. gada. Šī pilnvērtīgā barība ir tiešām pilnvērtīga - satur visas nepieciešamās aminoskābes, minerālus, vitamīnus un citas uzturvielas vajadzīgajās proporcijās. Savukārt našķi ir ne vien garšīgi, bet arī nebojā suņu figūru, zobus un veselību. Nīderlandes, Norvēģijas, Zviedrijas oficiālās sertifikācijas institūcijas apliecinājušas Yarrah dzīvnieku barības bioloģisko izcelsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!