Foto: stock.xchng

Runājot par zoofilijas tēmu un tās aktualitāti Latvijā, seksologs un pārmaiņu treneris Arturs Šulcs sarunā ar izklaides portālu Mango norāda, ka pārmērīga mīlināšanās ar dzīvniekiem varot liecināt par tieksmi uz zoofiliju.

Speciālists atceras atgadījumu, kuru viņam stāstījusi kāda medmāsa par savu draudzeni. Medmāsa bieži mainījusi seksa partnerus, savukārt draudzenei bijušas vēl dīvainākas "attiecības" un pieredze. Viņa sacījusi: "Kāda jēga mainīt daudzus vīriešus, ja varu būt uzticīga vienam sunim, kurš mani apmierina laizot!"

"Nu, padomājiet, kā runā dzīvnieku saimnieki par saviem mīluļiem! Tādi vārdi taču būtu cilvēkiem jāvelta," uzskata ārsts.

Viņš norāda, ka paši zoofili gan nesteidzoties apmeklēt seksologu, lai atbrīvotos no tieksmes mīlēties ar dzīvniekiem. "Pie ārsta parasti dodas tādu cilvēku vecāki," uzsver Šulcs un piebilst, ka viņa praksē bijis gadījums, kad padomu lūgusi kāda sieviete no laukiem, kuras dēls savas seksuālās tieksmes apmierinājis ar aitām un teliņiem.

Seksologs šādu rīcību skaidro ar "nevēlēšanos un neprasmi mīļumu gūt no normālām savstarpējām attiecībām, kurās pieauguši cilvēki mīlējas ar līdzvērtīgu partneri, kur abi apzinās savu rīcību, dara to skaidrā prātā un tam ir pozitīva ievirze".

Ārsts tāpat uzsver, ka Latvijas iedzīvotājiem vajadzētu aizdomāties par to, ka dzīvojam demokrātiskā valstī, kur seksualitāte ir atļauta. "Ja gribas iepērt savu partneri un ja arī partneris to vēlas, nevienam nevajadzētu ko tādu nosodīt, taču Latvijā cilvēki ir ļoti nesaprotoši un labāk izvēlas baidīties un dara dīvainības," sacīja Šulcs.

Seksologs pauda aizdomas, ka, piemēram, daudzām vientuļām lielu suņu saimniecēm, kas liek saviem milzu mīluļiem dzīvot šaurā pilsētas dzīvoklī, varētu būt īpaša nosliece uz zoofiliju.

Portāls Mango atgādina, ka daktera Jāņa Zālīša hrestomātiskajā grāmatā Mīlestības vārdā kā Padomju Latvijas zoofilu iemīļotākie dzīvnieki minēti tītari. Savukārt marķīzs de Sads jau krietni agrāk norādīja, ka īpašu baudu cilvēks gūst, ja orgasma laikā šo tītaru nogalina - nāves konvulsijas brīdī mirstošā putna temperatūra paaugstinās par dažiem grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!