Foto: Kadrs no video
Dzīvnieku tiesību aktīvisti Bulgārijā beidzot panākuši aizliegumu nežēlīgai tradīcijai – lai suņus pasargātu no trakumsērgas, tos līdz šim iekarināja virvē virs upes un grieza apkārt, pēc tam ļaujot iekrist ūdenī un izpeldēt krastā.

Simtiem gadu nomaļās Brodilovo pilsētiņas iedzīvotāji valsts dienvidaustrumos praktizējuši ikgadējo pavasara rituālu. Tā ietvaros suņi tiek iesieti virvē pāri upei tā, lai tie varētu griezties ap savu asi.

Pēc tam suni iegriež un palaiž griezties, līdz tas iekrīt ūdenī un var izpeldēt krastā. Dažiem dzīvniekiem galva ir tik sareibusi, ka tiem ir grūti peldēt.

Pagāniskā tradīcija, kas ar likumu aizliegta 2006. gadā, joprojām tika turpināta, līdz dzīvnieku tiesību aktīvisti uzsāka kampaņu pret šo nežēlīgo rituālu.

Sofijas dzīvnieku tiesību sargātāji pagājušajā nedēlā patrulēja Velekas upes krastos, lai nodrošināja jauno likumu ievērošanu.

Pilsētas mēra runasvīrs Petko Arnaodovs sacīja: "Nav ideāli, bet labāk nekā bija. Dažas no šīm tradīcijām ir simtiem gadu senas. Tās nevar mainīt vienā dienā ar vienas pavēles palīdzību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!