Foto: Kadrs no video
Koala vārdā Jabra pavada miegā 22 stundas, bet, kad pamostas, brīvi skraida pa Edinburgas zooloģiskā dārza gaiteņiem. Tieši šāds video arī kļuvis par ļoti populāru interneta lietotāju vidū.

Jabra ir viens no tikai diviem koalām, kas mitinās Apvienotajā Karalistē, un abi dzīvnieki dzīvo tieši Edinburgas zooloģiskajā dārzā, kas ir daļa no Eiropas koalu audzēšanas programmas. 

Edinburgā parasti mājo jauni tēviņi, kas ir par jaunu, lai sāktu vairošanos, kā arī pensionāri, kuru seksuāli aktīvais mūžs jau beidzies. 

Jabras vārds tulkojumā no Austrālijas aborigēnu valodas nozīmē Bēglis, un tas dots tāpēc, ka viņš ļoti agrā vecumā sāka atstāt mātes somu. Savukārt Jabras rotaļu biedrs ir gadu jaunākais Gūnarū, kura vārdu tulko kā Meža pīle. 

Zoodārza darbinieki baro koalas ar piecu dažādu sugu eikaliptu lapām. Tā kā eikaliptos ir ļoti maz enerģētiskās vērtības, koalas guļ aptuveni 21 stundu dienā un laiku pa laikam pamostas tikai uz ļoti īsu brītiņu.

Edinburgas speciālisti apgalvo, ka tas ir mīts, ka koalas apreibinās, ēdot eikaliptus – tā lapās vienkārši esot pārāk maz enerģētiskās vērtības, lai viņi spētu būt aktīvi ilgāk.

Saskaņā ar National Geographic datiem visā pasaulē iznīcinātas četras piektdaļas dabisko koalu dzīvotņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!