Starptautisku atpazīstamību ieguvis kāds parasts kaķis no Latvijas, kurš demonstrējis apbrīnojamas prāta spējas – dzīvnieciņš atradis veidu, kā veiksmīgi šķērsot ūdenskrātuvi pa slapju laipiņu, nesaslapinot savas ķepiņas.

Internetā izplatītajā video iemūžināts, kā kāds kaķis un viņa saimnieks šķērso ūdenskrātuvi - tā kā snieg, pār ūdeni pārmestajā improvizētajā laipiņā ir sakrājies ūdens, bet dzīvnieciņš, kuram acīmredzot slapjums ne visai patīk, atrod veidu, kā pasargāt ķepiņas no pilnīgas samirkšanas.

To, ka video uzņemts Latvijā, apliecina video dzirdamie kaķa saimnieki uzmundrinājumi savam mīlulim - onkulītis mudina dzīvnieku ar izsaucieniem "Nu, ej, ej!"

To, ka video visticamāk tapis Latvijā, apliecina komentāri pie video, kuros daudzi atšifrējuši, ka šis prātīgais peļu junkurs ir latviešu kaķis.

LiveLeak vietnē un YouTube video krātuvē šis video izpelnījies plašu ievērību no tūkstošiem interneta lietotāju, un ne viens vien paziņojis, ka šis, iespējams, ir pasaulē gudrākais kaķis.

DELFI Izklaide atgādina, ka šis nav pirmais kaķis no Latvijas, kurš guvis starptautisku atpazīstamību - kādam mančkinu šķirnes kaķēnam šī gada sākumā četru mēnešu laikā YouTube video krātuvē izdevās savākt vairāk nekā miljonu skatījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!