Foto: AFP/Scanpix
Aizvadītās nedēļas nogalē Kalifornijas štata pilsētā Petalumā jau 24. gadu pēc kārtas tika noskaidrots "pasaulē neglītākā suņa" titula īpašnieks, un šogad konkursā uzvarēja astoņus gadus vecais Ķīnas cekulainais suns vārdā Maglijs (attēlā), kurš ikdienā dzīvo Lielbritānijā.

Kā vēsta ziņu aģentūra Associated Press, Maglijam pie neglītākā suņa titula nav jāpierod - 2005. gadā viņš jau tika kronēts par Lielbritānijas neglītāko suni.

Neglīto suņu konkursu rīko dzīvnieku atbalsta organizācija SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals), un šogad konkursa finālam tika izraudzīti 29 neglītākie suņi no vairākām pasaules valstīm. Bez titula uzvarētājs saņēma arī 1000 dolāru lielu naudas balvu un iespēju gadu nemaksāt par suņu barību.

Tāpat uzvarētājam un viņa saimniekam Bejam Nikolsonam būs iespēja mitināties Sheraton viesnīcas luksusa numurā, kur Maglijs piedalīsies vairākās profesionālās foto sesijās.

Jāpiebilst, ka pēdējo gadu laikā par neglītāko suni pasaulē jau vairakkārt atzīti tieši Ķīnas cekulainie vai to jaukteņi, un tikai vienu gadu uzvarēja kādas citas šķirnes pārstāvis - 2009. gadā tas bija vienacains buldogs.

Pagājušā gada konkursa, kurā uzvarēja kucīte Joda, foto galeriju var apskatīt šeit, bet 2010. gada neglītākos suņus ar Princesi Ebiju Frensisu priekšgalā var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!