Foto: AP/Scanpix

Šveicē pirms pusgada pasaulē nākušajai seškkājainajai telītei vārdā Lili amputētas divas liekās kājas, un dzīvnieks šobrīd atveseļojas pēc operācijas kādā veterinārajā klīnikā.

Veterinārie ķirurgi Bernē veiksmīgi izoperējuši dzīvnieku, kuram uz pleciem bijis izaudzis lieks kāju pāris, un gotiņa tagad nogādāta Alpu dzīvnieku patversmē Gut Aiderbichl Zalcburgas provincē Austrijā. Patversmes pārstāve Brita Freitāga izteica cerību, ka Lilli Alpu vidē pilnībā atkopsies.

Kā iepriekš vēstīts, teliņam piedzimstot, ārsti uzskatīja, ka tas neizdzīvos, tomēr jau pēc dažām nedēļām tas kļuva par vietēja mēroga slavenību – Šveices medijos publicēts daudz fotogrāfiju ar telīti Lili, kas draiskojas pļavā.

Fermeris Andreass Knuti no Veisenburgas, kas atrodas netālu no Šveices galvaspilsētas Bernes, vietējam laikrakstam Blick toreiz pastāstīja, ka nespējis dzīvnieku eitanazēt, jo telīte bijusi "tik pilna dzīvības".

Kā vēsta izdevums Austrian Times, kroplo telīti par 1450 sterliņu mārciņām nopircis kāds dzīvnieku mīļotājs un 14. jūlijā nogādājis Bernē, kur par 1300 mārciņām četras stundas ilgušā operācijā amputētas liekās kājas.

Operācijas laikā lopiņam arī konstatēts slimīgs muguras izliekums, bet citādi tas ir veselīgs un atkopšanās prognozes – labas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!