Foto: Privātais arhīvs
Sociālajiem tīkliem kļūstot arvien populārākiem, daudzi saimnieki profilus izveido ne tikai sev, bet arī mājas mīluļiem, kuri nereti kļūst par daudz lielākām interneta zvaigznēm nekā to īpašnieki, kas čakli atjauno zvēriņu foto un video galerijas un pat regulāri ieraksta vēstījumus to vārdā.


Runcis Sokingtons

Foto: Privātais arhīvs

Kaķi ir vieni no internetā iecienītākajiem dzīvniekiem - kaķu joki, jautrības, dīvainās izdarības iepriecina visus un tiek skatītas miljoniem reižu. Tomēr nav daudz interneta murrātāju, kas spējuši sapulcināt 1,5 miljonus sekotājus tīklā Twitter.

Sokingtons, kurš mīl rakstot lietot lielos burtus, dzīvo Masačūsetsā, runcim ir sava regulāri atjaunota mājas lapa un daudz fanu, kurus viņš dēvē par "Soksa armiju". Baumo, ka amerikāņu mincim slava tā sagrozījusi galvu, ka kārumos vien viņš nedēļā iztērējot tūkstoš dolārus.

Sokingtons raksta tā: "URĀ! SOKINGTONA MUTĒ NONĀCIS TUNCIS. Tā ir federālas nozīmes svinamā diena. KAS TAS. pie velna jūs un jūsu kalendāru. MANS PLĀNS BIJA MUĻĶUDROŠS!"

Mīlīgākais suņuks pasaulē Bū

Foto: Privātais arhīvs

Mazais Pomerānijas špics ir liela interneta zvaigzne jau vairākus gadus. Pateicoties mīlīgajam purniņam un mīkstajam kažokam, kas to padara līdzīgu bumbiņai, Bū fotogrāfijas tiek skatītas miljoniem reižu.

Turklāt jaukajam suņukam ir daudz slavenu "draugu", piemēram, Ke$ha un Hloja Kardašjana, kuras savos tvītos un blogos pieminējušas arī Bū. Sociālajā tīklā Bū ir veseli pieci miljoni sekotāju.

Bū vārdā iznākusi pat grāmata Boo: The Adventures of the Cutest Dog in the World (Bū: pasaulē mīlīgākā sunīša piedzīvojumi), kas iztulkota jau desmit valodās. Bū raksta tā: "Ja tavs smaids būs pietiekami plats, neviens nepamanīs, ka esi pliks. (Piezīme: tas neattiecas uz cilvēkiem)."


Ungāru aitu suns Nezvērs

Foto: Privātais arhīvs

Ne tikai tvītotāji piesaista daudz sekotāju un kļūst populāri - šobrīd, iespējams, visaugstāk vērtētais ir balta, plušķaina ungāru aitu suņa vārdā Nezvērs (Beast) profils sociālajā tīklā Facebook.

Iemesls, kāpēc spalvainais radījums no Kalifornijas gūst tik milzīgus panākumus, protams, ir tas, ka sunīša saimnieks ir pats šī tīkla izveidotājs Marks Zakerbergs.

Nezvērs raksta tā: "Pirms gada man radās jauni saimnieki. Viņi, šķiet, ir ļoti jauki, bet man gribētos, lai viņiem būtu arī aitas, kuras es varētu ganīt."

Surikats Aleksandrs Orlovs

Foto: Privātais arhīvs

Slavenākais surikats pasaulē noteikti ir Aleksandrs Orlovs no televīzijas reklāmas klipiem, kuros viņš atgādina, ka neuztur auto apdrošināšanas salīdzināšanas mājas lapu. Bet krievu stila mājas halātā tērptais zvēriņš par slavenību arī internetā.

Facebook viņam ir 800 000 fanu un Twitter sekotāju skaits pārsniedz 50 000. Arī suvenīru mājaslapai ir daudz pasūtījumu, kas padara Aleksandru par pelnošāko surikatu pasaulē.

Tā raksta surikats Aleksandrs: "Šodien es atrisināju matemātikas uzdevumu: cik ir 798 dalīts ar 8464. Es to atrisināju, aprokot matemātikas grāmatu dārzā. Kuram vēl nepatīk matemātika?"


Dīvainais Zirgs

Foto: Privātais arhīvs

Putni vīterojuši vienmēr, bet zirgiem tas nav raksturīgi, tāpēc Dīvainā Zirga profils kļuvis par vienu no apmeklētākajiem dzīvnieku mikroblogiem.

Zirga blogs līdzinās bieži papildinātai dienasgrāmatai par dīvainiem notikumiem un savādām attiecībām ar citiem dzīvniekiem Dīvainajā Fermā. Kādu dienu Zirgs liek cūkai ārstnieciskas bankas, citā dienā uzcienā pārējos dzīvniekus ar picu. Šķiet, citiem tvītotājiem viņš patīk, jo Zirga blogam ir 150 000 sekotāju.

Tā raksta Dīvainais Zirgs: "Kāda garnele tikko apēda veselu tūtu sausmaizīšu un man nepiedāvāja nevienu pašu. Manuprāt, tas nu gan bija gaurnelīgi!"


Lapsa Guss

Foto: Privātais arhīvs

Lapsa Guss citu dzīvnieku - tvītotāju un blogotāju - saimē ar īpaši rupjiem jociņiem un nekaunīgiem izteicieniem. Viņš ir kā Dīvainā Zirga rupjā versija, tomēr daudzi viņa izlēcienus uzskata par uzjautrinošiem.

Tā raksta lapsa Guss: "Fermā, ko sauc par pilsētu, redzēju, kā Īmons Holmss nosmilšpapīroja cūku ar Black and DeckerKA300 Orbital Sander slīpmašīnu. Šķiet, viņš to domāja nopietni."

Jenots Villijs

Foto: Privātais arhīvs

Vairākums jenotu dzīvo mežā, gaidot tumsas iestāšanos, lai varētu ielavīties cilvēku dārzos un pārmeklēt atkritumu tvertnes. Jenots Villijs tāds nav. Viņa iecienītākā nodarbe ir augšupielādēt video sižetus vietnē YouTube, tviterot un rakstīt savas atziņas Facebook un Pinterest.

Jenotam ir savs profils pat karjeras tīklā LinkedIn, un viņš nekad nelaiž garām iespēju sevi pareklamēt.

Tā raksta jenots Villijs: "Ak, Dievs...! Jauni WILLIE krekliņi vietnē facebook.com/RaccoonWillie !!!"


Runcis Sids Kvadrātacis

Foto: Privātais arhīvs

Kaķis Sids mitinās Londonas dienvidos. Kā liecina viņa profils tīklā Twitter, kaķis lielāko daļu laika pavada, skatoties televīziju - no kvadrātveida TV kastes radies arī viņa vārds Kvadrātacis.

Vēl viņu ļoti kaitiņa balodis, kas visu dienu sēž uz palodzes. Ar televīzijas atkarību sirgstošais kaķis ne tikai tvīto, bet piedalās arī visās iespējamajās aptaujās par viņa iecienīto dienas pārraižu saturu un komunicē ar citiem televīzijas cienītājiem.

Tā runā Sids: "Ja Resnais puika piedāvās dzērienus par brīvu, es izvēlosCinzano un pienu. Priekā, Resnie!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!