Foto: DELFI

Pirmssvētku noskaņās aizvadītajā nedēļas nogalē pie tirdzniecības centra Spice tika atklāts briežu dārzs, kuru pirmajā darbības dienā apmeklēja arī virkne sabiedrībā zināmu cilvēku.

Visu decembri rīdziniekiem un pilsētas viesiem jaunatklātajā briežu dārzā būs iespēja sastapt četrus staltos dzīvniekus - tur uzturēsies trīs dambriežu meitenes un viens puika.

Sestdien, 1. decembrī, pie briežiem viesojās sabiedrībā zināmi cilvēki - stiliste Santa Bindemane-Mihelsone, izdevniecības Mikrofona ieraksti pārstāve Elita Mīlgrāve, dziedātājs Valters Frīdenbergs un citi. Viņu mērķis bija kļūt par dzīvnieku krustvecākiem un izvēlēties tiem vārdus.

Veikala Mini Mode īpašniece Kristīne Līpiņa kļuva par krustmāti vienīgajam stiprā dzimuma pārstāvim briežu dārzā, kurš tika nokristīts Lāčplēša vārdā.

Aizbildniecību par dāmām uzņēmās stiliste Bindemane-Mihelsone, izvēloties sievišķīgo Antuanetes vārdu, SIA FF Foods vadītājs Andrejs Fraimanis savu briedi nosauca par Rūtu, bet bērnu vokālā grupa Dzeguzīte kopā ar Mīlgrāvi un Valteru savu briedi nosauca par Ilgu.

Pēc sirsnīgā pasākuma, kura vadīšana bija uzticēta aktierim Andrim Bulim un TV "sejai" Lienei Bērziņai, krustvecāki devās iekštelpās, lai mākslinieces Indras Sproģes vadībā apgleznotu lielformāta piparkūkas briežu formā un nodotos citām Ziemassvētku gaidīšanas laika aktivitātēm.

Slavenību un citu apgleznotās piparkūkas apskatei tiks izvietotas Ziemassvētku veikalā pie briežu dārza, kur vienuviet būs pieejama visplašākā Latvijas ražotāju un mākslinieku veidoto svētku dāvanu izvēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!