2012. gads aiz sevis atstājis ne tikai dažādus priekus un bēdas cilvēku dzīvēs, bet arī veselu birumu uzjautrinošu video, no kuriem daļā iemūžināti kaķu raibie un neparastie piedzīvojumi. Šajā sakarā ārvalstu mediji apkopojuši aizvadītā gada piecus populārākos kaķus, par kuriem jūsmoja miljoniem cilvēku visā pasaulē.


Šķielējošais memmesdēliņš Vizulis


Foto: Privātais arhīvs

2011. gadā daudzu dzīvniekmīļu sirdis aizkustināja šķielējošais oposums vārdā Heidija no Leipcigas zooloģiskā dārza, kurš gan 2011. gada rudenī nomira. Tiesa, šķielējošu lopiņu cienītājiem ilgi skumt nenācās, jo pērn par interneta slavenību kļuva šķielējošs kaķis Vizulis.

Īpašu šo dzīvnieciņu dara ne tikai pastulbā purniņa izteiksme, bet arī viņa patika ģērbties dažādās īpatnējās drānās. 

"Viņš ir absolūts memmesdēliņš. Viņš man pozē, ļauj saģērbt sevi muļķīgās drēbēs un liek noprast, kurā brīdī ir gatavs fotografēties," vēsta kaķa saimniece, 25 gadus vecā studente Mērija Bjukenana no Dienvidkarolīnas štata.

Kopš kaķa saimniece sava mīluļa pirmo fotogrāfiju ievietoja sociālajā tīklā Facebook, izveidojot īpašu profilu, šķielējošā dzīvnieka fanu skaits pieaug straujos tempos, un tagad kaķim ir vairāk gandrīz desmit tūkstoši sekotāju, kuri nepacietīgi gaida jaunas bildes.

Draiskulis Maru notur savas pozīcijas


Foto: Kadrs no video

Par internetā slavenāko kaķi tiek dēvēts arī japāņu kaķēns Maru, kuru pasaule iepazina kā neapmierināmu dažādu kārbiņu cienītāju - dzīvnieciņa mīļākā izklaide ir ielīst dažādos iepakojumos un tad pozēt.

Video ar jestrajām Maru izdarībām globālā tīmekļa lietotājus priecē jau vairākus gadus, bet šogad runčuks atzīmēja savu piekto dzimšanas dienu.

Lai gan ierasts, ka mūsdienu pasaulē interneta sensāciju slava ir īsa, Maru arī šogad izdevies noturēties līderpozīcijās starp sugasbrāļiem un māsām - piemēram, video ar viņa rotaļām ar iepirkumu maisiņiem un kastēm YouTube video krātuvē noskatījušies krietni vairāk nekā miljons cilvēku.

Lai nodrošinātu sava mīluļa popularitāti, viņa saimniece, kura gan vēlējusies saglabāt anonimitāti, globālajā tīmeklī publicējusi arī Maru Jaungada apsveikumu.


Īskājainais ērms – Lila Baba


Foto: Privātais arhīvs

Aizvadītajā gadā interneta zvaigžņu pulciņam pievienojās arī kaķenīte Lila Baba, kura miljonu simpātijas iekarojusi ar savu ērmīgo paskatu - viņai ir ļoti īsas ķepiņas, saplacināts purniņš, izvalbītas actiņas un mēlīte, kas gandrīz visu laiku ir izkārta.

Par spīti fiziskajiem defektiem gan Lilas fani, gan viņas saimnieks Maiks Bridavskis no Indiānas štata uzskata, ka šī ir burvīgākā radībiņa pasaulē.

"Kad es viņu ieraudzīju, sapratu, ka mums ir jābūt kopā. Es nebiju redzējis neko aizkustinošāku un apburošāku par viņu," atzinis kaķenītes saimnieks.

Pārliecību par Lilas burvību apstiprina arī fakts, ka kaķenītei ir ne tikai sava mājaslapa, bet arī profili visos populārākajos sociālajos tīklos, kā arī interneta veikals, kurā iespējams iegādāties dažādus suvenīrus ar viņas attēliem.


Visnīgrākā kaķene pasaulē


Foto: Privātais arhīvs

Par vispopulārāko kaķi-debitantu aizvadītajā gadā uzskatāms dusmīgā kaķene Tarda, kura internetā tiek dēvēta vienkārši par "Grumpy cat" - šī dzīvnieciņa purniņa izteiksme ne brīdi neliek šaubīties, ka Tarda ienīst visu un visus.

Tiesa, kaķa saimniece Tabata no Arizonas štata atspēko stereotipus par savu mīluli, norādot, ka kaķenīte ir ļoti mīlīga un nemaz neprotestē, kad viņu glauda vai murca pa rokām.

Arī šis dzīvnieks par sensāciju kļuva aizvadītā gada vasarā, kad mājaslapā Reddit tika ievietota viņas fotogrāfija. Tā kā daudzi no simtiem tūkstošiem kaķa fanu izteica šaubas, vai kaķa purniņš nav pārveidots ar kādu fotoapstrādes programmu, kaķa saimniece publicēja arī video.

Tagad kaķim veltīts savs portāls GrumpyCats.com, kurā par kaķeni var atrast dažādu informāciju. Starp citu, runā, ka Tardai, kas tiek dēvēta par "nīgrāko kaķi internetā", ir arī brālis, kurš izskatoties tieši tāpat.


Vispūkainākais rūgumpods – Pulkvedis Mjau


Foto: Privātais arhīvs

Pulkvedis Mjau no Sietlas Facebook tīklā parādījās 2012. gada vasarā un acumirklī kļuva par zvaigzni. Iemesls šī dzīvnieciņa milzu popularitātei ir vienkāršs - kaķim ir ne tikai fantastiski kupls kažociņš, bet arī īpaši neapmierināta purniņa izteiksme.

Pateicoties tai, daudziem radies iespaids, ka šis kaķis ir apvainojusies uz visu pasauli, un tieši tas pievērsis gan dažādu ārvalstu mediju uzmanību - par Pulkvedi Mjau ne tikai rakstījuši drukātie izdevumi, bet viņš arī aicināts piedalīties televīzijas šovos.

Pulkveža Mjau Facebook lapa, kurā viņa saimniece Anna Mērija regulāri izvieto fotogrāfijas un video no sava mīluļa dzīves, neilgā laikā savākusi jau vairāk nekā 120 tūkstošus "laiku", un tūkstošiem cilvēku seko arī viņa YouTube kanālam.

Kā pastāstījusi milzu pūkaiņa saimniece, mīļākā Pulkveža nodarbošanās esot gulēšana pie ieslēgta ventilatora, baudot tā radīto vēja pūsmiņu un tādējādi atvēsinoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!