Par plaša mēroga slavenību kļuvis gorilla vārdā Kidogo, kurš dzīvo Vācijas pilsētas Krefeldas zooloģiskajā dārzā un kurš, lai piesaistītu mātīšu uzmanību, "zīmējas", veikli staigājot pa virvēm.

Kidogo dzīvo kopā ar divām mātītēm - 23 gadus veco Munu un 24 gadus veco Oiju, un, kā spriež zoodārza darbinieki, viņas abas esot stāvoklī.

"Mātītes nespēj vien noraudzīties, kā Kidoko staigā pa virvēm. Vēl gan ir nedaudz par agru spriest, bet mums šķiet, ka viņas abas ir stāvoklī. Gorillām grūtniecības periods gluži kā cilvēkiem ir deviņus mēnešus ilgs, tā kā drīz zināsim pavisam droši," teikusi zoodārza preses sekretāre Petra Švinna.

Viņa pieļauj, ka Kidogo savu gaitu samācījies no apmeklētājiem, jo viņš patiešām staigājot gandrīz kā cilvēks.

"Viņam ļoti patīk staigāt kā cilvēkam uz divām kājām, bet tādējādi viņš izrāda to, kurš krātiņā ir galvenais. Kidogo ir patiesi unikāls dzīvnieks," presei stāstījusi Švinna.

Kad 12 gadus vecais Kidogo pagājušajā gadā ieradās Vācijā no Givskudas zoodārza Dānijā, pastāvēja bažas, ka viņš skums pēc mājām, tomēr gorilla ātri adaptējās, sāka staigāt pa virvēm un nodarboties ar seksu.

Savukārt iepriekšējais krātiņa boss vārdā Massa bija kļuvis jau pārāk vecs un neauglīgs, tāpēc tagad viņam iedalīta atsevišķa mītnes vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!