Par visai populāru video internetā kļuvis kāds sižets, kurā redzams, kā kāds vīrietis savu ezīti vārdā Ragweed, kurš ir viņa mājdzīvnieks, izpeldina ar ūdeni piepildītā izlietnē.

Kā redzams video fragmentā, kamēr tiek lēnām laists uz leju, ezītis ir visai nervozs un tiecas pieņemt savu aizsardzības formu - sarauties kamoliņā, bet, līdzko nonācis ūdenī, kļūst relaksēts un izbauda patīkamo peldi.

YouTube kanālā raksta ezīša saimnieks Evans Kantrīmens, šī esot bijusi pirmā reize, kad viņš savu mīluli izpeldinājis.

"Ja jau reiz ezītis saraujas kamoliņā līdz brīdim, kamēr viņš tiek nolikts uz zemes, mēs nolēmām noskaidrot, kas notiktu, ja viņu tādā pašā veidā iegremdētu izlietnē," raksta ezīša saimnieks.

Ezīši, jo īpaši Āfrikas pigmeju suga, jau vairākus pēdējos gadus ir ļoti populāri mājdzīvnieki ASV un Lielbritānijā. Šīs modes apogejā pirms pieciem gadiem viens ezītis bija nopērkams par aptuveni 200 latiem.

Zoo veikalu pārdevēji māca, ka ezīšus mazgāt vajadzētu aptuveni vienu reizi divās nedēļās seklā remdenā ūdens peldē. Savvaļā eži var nopeldēt nelielus attālumus, taču ūdenstilpnēs parasti noslīkst, jo nespēj no tām izrāpties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!