Foto: PantherMedia/Scanpix
Protams, neiecietīga un kaitinoša rīcība nereti sastopama arī no ierakumu otras puses, tomēr speciālisti ir apkopojuši septiņas izplatītākās kļūdas mājdzīvnieku saimnieku uzvedībā, kas apgrūtina ne tikai vetārsta darbu, bet arī var kaitēt mūsu mīluļu veselībai, liedzot pilnvērtīgu to apskati, informē izdevums "Vet Street".

Ienākošo telefona zvanu pieņemšana

Aptaujātie vetārsti ir atzinuši, ka viskaitinošākais mājdzīvnieku saimnieku paradums ir runāšana pa telefonu vizītes laikā. Ienākošā zvana signāls iztrūcina ne tikai dzīvnieku, bet novērš arī ārsta uzmanību un apgrūtina koncentrēšanos, kā arī liecina par cieņas trūkumu pret vetārsta darbu.

Bērnu ņemšana uz vizītēm

Pārāk mazu vai vienkārši nevaldāmu bērnu klātbūtne vetklīnikās rada īstu izaicinājumu ne tikai to administratoriem un apskatei atvestajiem dzīvniekiem, bet arī vetārstiem, jo rada lieku troksni, kā arī nereti apdraud pašu bērnu un dzīvnieku veselību.

Suņu palaišana brīvsolī

Aptaujātie speciālisti vienbalsīgi atzīst, ka suņu neturēšana pavadā, ļaujot tiem brīvi pārvietoties pa vetklīnikas teritoriju, ne reizi vien ir rezultējusies ar izmukušu suņu ķerstīšanu vai mājdzīvnieku kautiņa izšķiršanu. Tādēļ, neraugoties uz sava mīluļa šķietamo eņģeļa dabu, kontrolē viņa gaitas!

Kaķu pārnēsāšana rokās, nevis krātiņos

Katram bērnam ir zināms, kāds būs nobiedēta kaķa un satraukta suņa tikšanās rezultāts? Tad kāpēc to nenovērst jau laikus, tā vietā, lai vēlāk ārstētu liekas skrāpējumu brūces?

Noraidīšana

Vetārstam konstatējot iespējamās dzīvnieka veselības problēmas, tā saimnieki nereti noraida it visus simptomus, kā pareizu pozicionējot vien savu viedokli. Atceries, ka atvērts dialogs un risinājumu meklēšana tavam mājdzīvniekam palīdzēs krietni vairāk nekā pašrocīga diagnozes uzstādīšana, neņemot galvā speciālistu teikto!

Atteikšanās maksāt

Kā atklāj vetārsti, mājdzīvnieku saimnieki no tiem piestādīto rēķinu samaksāšanas atsakās samērā bieži. To darot, tiek minēti visdažādākie attaisnojumi, nereti nonākot līdz acīmredzamam absurdam, kā rezultātā parādu piedziņa jānodod atbildīgajām instancēm.

Prasmju trūkuma noklusēšana

Nereti, turpinot mājdzīvnieka aprūpi, vetārsti atsevišķas procedūras uztic dzīvnieku saimniekiem, paļaujoties, ka tās tiks veiktas mājas apstākļos. Tomēr mājdzīvnieku saimnieki nereti noklusē savu nevēlēšanos vai iemaņu trūkumu, tādējādi ne tikai maldinot vetārstu, bet arī krietni palēlinot dzīvnieku atveseļošanās tempus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!