Foto: DELFI
Šajā nedēļas nogalē – 7. un 8. decembrī – Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā iespējams aplūkot aptuveni 500 kaķus, kuri Rīgā ieradušies gan no Baltijas valstīm, gan no Skandināvijas un Eiropas.

Baltijā lielākā specializētā kaķu izstāde Baltijas kauss 2013 Rīgā notiek jau piekto gadu, un, kā vēsta pasākuma organizētāji, tā iecerēta kā īsti svētki visiem kaķu mīļotājiem.

"Izstādes apmeklētājiem būs iespēja klātienē apskatīt vairāk nekā 30 dažādu šķirņu pārstāvjus, no pieredzējušiem audzētajiem uzzināt par šķirņu īpatnībām, rakstura iezīmēm, to kopšanu, ka arī apmeklēt īpašām šķirnēm veltītos prezentāciju šovus un vērot kaķu adžiliti sacensības, kurās kaķiem būs jāveic īpašas šķēršļu trases," informē izstādes organizatore Linda Svikša.

"Izstādē piedalīsies arī mūsu īpašie viesi no Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes Ulubele - trīs lieliski minkas, kuri ļoti cer iekrist kādam sirdī un vienlaikus aicina izstādes apmeklētājus aizdomāties par tiem 40 kaķiem, kuri ikdienu vada patversmē. 

Nākot uz pasākumu, Ulubeles stendā iespējams ziedot dabīga izstrādājuma segas, palagus, dvieļus un dzīvniekiem domātas guļvietas, spēļmantiņas, nagu asināmos, barību un citas nepieciešamas lietas," aicina izstādes organizatori.

Izstādes laikā kaķu atbilstību striktiem šķirnes standartiem vērtēs starptautisko organizāciju sertificēti tiesneši. Izstādes noslēgumā svētdien, 8. decembrī, tiks noteikti izstādes labākie kaķi, kuri sacentīsies par prestižo izstādes uzvarētāja titulu "Best In Show", kā arī izstādes galveno balvu - Baltijas kausu 2013.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!