Foto: Publicitātes foto
Pirms divdesmit gadiem veterinārārste Dženisa Vulfa no Arkanzasas štata pilsētas Midvejas īstenoja savu sapni un izveidoja dzīvnieku patversmi "Rocky Ridge Refuge".

Tagad šajā bezpeļņas patversmē dzīvo desmitiem izglābtu un izārstētu zvēriņu, kuri savās jaunajās mājās mitinās gluži kā Noasa šķirstā.

Patversmes "Facebook" profils ir viens no populārākajiem resursiem, un vairums komentētāju ir pārsteigti, cik mīļi tajā spēj sadzīvot visdažādāko sugu pārstāvji, turklāt nav noliedzams, ka daudzi no viņiem patiešām izskatās laimīgi.

Kā redzams fotogrāfijās, mīļas un draudzīgas attiecības ir starp kazām un suņiem, bruņurupučiem un trušiem, zebrām un kaķiem, skunksiem un stirnām.

Daudzās bildēs gluži kā saimniece redzama kapibara vārdā Siera kūka, kura patversmē dzīvo visilgāk un kura ir burtiski izauklējusi daudzus no vēlāk klāt nākušajiem zvēriņiem.

Savukārt patversmē dzīvojošais Āfrikas vatusi vērsis Lērčs ir slavens visā pasaulē - viņa ragu iespaidīgais apkārtmērs ir reģistrēts Ginesa rekordu grāmatā.

Savu pirmo dzīvnieku - ievainotu pelikānu - Dženisa izglābusi jau trīs gadu vecumā un kopš tā laika bija nolēmusi izmācīties par veterinārārsti. Vēl pēc daudziem gadiem nāca ideja par patversmes izveidošanu.

"Es vienmēr te esmu strādājusi viena pati. Ir palīgi, kas man izlīdz ar transportu, bet visus darbus daru viena pati. Un es to darīšu līdz mūža beigām; vienīgi ceru, ka atradīsies kāds, kam es šo rūpalu varētu nodot tālāk.

Mana misija ir mazināt dzīvnieku ciešanas. Es apzinos, ka nevaru izglābt visus un katru dienu daudzi iet bojā. Taču bēdāties par to ir neauglīgi, tāpēc esmu laimīga par ikvienu dzīvo radībiņu, kurai spēju kaut kādā veidā palīdzēt," stāsta Dženisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!