Jau krietnu laiku par populārāko dzīvnieku tīmeklī tiek dēvēts Nīgrais kaķis jeb Grumpy Cat, kas slavu ieguvis, pateicoties savai neapmierinātajai purniņa izteiksmei. Tagad viņam uzradies konkurents.

Visas pasaules slavu kaķene Tarda, kura tiek dēvēta par Nīgro kaķi, iemantoja 2012. gadā, un beidzot viņai uzradies līdzvērtīgs sāncensis par neapmierinātākā kaķa titulu - kādā Ziemeļkarolīnas patversmē mīt persiešu sugas murrātājs ar ļoti dusmīgu purniņa izteiksmi (attēlā).

Šis četrkājainais mīlulis īsā laikā kļuvis par tīmekļa zvaigzni, un patversmes darbinieki kaķa straujajai popularitātei atraduši pielietojumu - nīgrais persietis kļuvis par šīs iestādes seju, ar kuras palīdzību mēģina pievilināt cilvēkus, kas vēlētos pieņemt dzīvnieciņus, kuri palikuši bez mājām.

Pateicoties šim persietim, patversmei jau izdevies piesaistīt vairākus interesentus, kā arī jaunus sekotājus sociālajos tīklos. Tiesa, ļaudis lielākoties interesi izrādījuši tieši par šī kaķa, nevis kāda cita dzīvnieka adoptēšanu.

Patversmes darbinieki pagaidām kaķim vēl nav atraduši jaunus saimniekus, taču viņi ir pārliecināti, ka pavisam drīz tas izdosies, jo, lai gan kaķa purniņš ir apveltīts ar ļoti neapmierinātu izteiksmi, patiesībā četrkājainais murrātājs esot ļoti draudzīgs un alkst cilvēku mīlestības. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!