Foto: Kadrs no video
Rīgas Zooloģiskā dārza vadītājs Ingmārs Līdaka publiskojis aizkustinošu video ar bebru mazuli Čāpiņu, kurš pie zoodārza darbiniekiem nonāca pērnā gada pavasarī un gada laikā izaudzis par īstu brašuli.

"Tuvojas laiks, kad bebriem dzimst mazuļi. Parasti tas notiek aprīļa mēnesī. Es jums, cienījamie mednieki, gribētu lūgt, pirms medījat bebrus šajā laikā, padomājiet, vai ir vērts atstāt kādu bebrēnu atkal bez mātes," video medniekus aicina Līdaka.

Čāpiņu, kura māte bija nošauta, bet brālītis nomiris bada nāvē, atrada pērn 1. maijā, un rūpes par mazo bebrēnu uzņēmās pats Līdaka, kurš mazo radībiņu baroja ar pudelīti, vannoja un citādi aprūpēja.

Kad dzīvnieciņš atguva spēkus, viņš no iekštelpām pārcēlās uz mītni zooloģiskajā dārzā, un tagad - gandrīz gadu pēc traģiskajiem pārdzīvojumiem - Čāpiņš izaudzis par brašu bebru.

Lai gan šim mazulim izdevās izglābties no nāves, citiem viņa sugas brāļiem var tā nepaveikties, tāpēc Līdaka aicina medniekus ieklausīties savā sirdsapziņā un nenogalināt dzīvniekus laikā, kad viņi laiž pasaulē atvases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!