Foto: AP/Scanpix
Peruāniete Marija Torrero Limā atklājusi rehabilitācijas centru smagi slimiem kaķiem: cēlajai idejai viņa nežēlo ne personīgos līdzekļus, ne dzīvojamo platību – klīnika atrodas viņas privātmājā, un tagad tur dzīvo 175 kaķi.

Lai gan kaķu ir šķietami daudz, Marija rūpējas par viņiem visiem (reizēm pat uzšuj īpašas kaķu drēbītes), turklāt katram kaķim ir savs vārds.

Lielākoties šie kaķi ir leikēmijas slimnieki, bet, tā kā šī slimība cilvēkiem nav bīstama, Marijas dēls - septiņus gadus vecais Fabians - arī ir iemīļojis šos dzīvniekus un bieži vien guļ kopā ar vismaz desmit kaķiem.

Tik daudz kaķu uzturēšanai ir nepieciešami 1800 dolāri mēnesī, ko vienkārša sieviete, kas strādā par medmāsu, protams, nevar atļauties, tāpēc puse nepieciešamo izdevumu tiek segta no labdarības līdzekļiem.

Savus "pacientus" Marija atrod Limas ielās. Lai noskaidrotu, ar ko tieši slimo katrs dzīvnieks, Marija viņus ved pie veterinārārsta - viņš veic analīzes un nozīmē ārstniecības kursu.

Oficiālas statistikas par Limā klaiņojošiem kaķiem nav, bet Marija stāsta, ka viņu esot neticami daudz. Paņemot kaķus no ielas, Marija viņus pabaro, apārstē un pēc tam arī sterilizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!