Foto: DELFI
Melngaiļa ielā šodien durvis vēra starptautiskā mājdzīvnieku izstāde "Pūkainās Lieldienas Skonto", kur apmeklētāji ir gaidīti arī rīt, 5. aprīlī.

Skonto hallē, Melngaiļa ielā 1a, ieradušies ne vien simtiem dažādu suņu un kaķu, bet arī vairāku Latvijas privāto zoodārzu spilgtākie iemītnieki.

Organoizatori parūpējies par Lieldienu noskaņu, jo atsevišķos aplokos ganās arī dekoratīvie truši un vistas.

Pa mākslīgo zaļo zālīti, kas klāj Skonto halles grīdu, pastaigājas vairāk nekā 100 suņu no 14 Latvijas suņu klubiem, piedalās arī suņi no Spānijas, Bulgārijas un Krievijas.

Apskatāmi vairāk nekā 400 kaķi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Beļģijas, Norvēģijas un citām valstīm. Ekskluzīvāki un retāki dalībnieki ir Menas jenotveidīgie jeb meinkūni, Norvēģijas meža, Ņevas maskarādes un Bengālijas kaķi.

Ļoti plaši pārstāvēti ir pašlaik vispopulārākie īsspalvainie kaķi: britu īsspalvainie, skotu nokareno ausu un skotu stāvausu kaķi, Abesīnijas, Burmas, Devonas un Kornvolas reksi. „Plikos” pārstāv Donas un Kanādas sfinksi.

Pateicoties privātajam zoo „Salmiņi”, Skonto hallē dzirdami putnu treļļi un zib krāšņas spalvas. Viņu stendā apskatāmi dažādu šķirņu papagaiļi, japāņu amadini, kanārijputniņi un rīsu žubītes.

Dekoratīvo putnu audzētava „Putnu Impērija” piedāvā apskatīt ne vien ūbeles un kraukli, bet arī burundukus, kāmjus, pelītes, iguānas, jenotu un salamandru.

Lielais privātais zoo „Rozītes”, kas Rēzeknes pagastā aizņem 10 hektārus, uz Rīgu būs atvedis ļoti plašu mājdzīvnieku klāstu: lielās Dienvidamerikas kazas ar brīnišķīgām zilām acīm, skunksu, jenotu, lidvāveres, šinšillas, Ķīnas krāsainās vāveres, jūras cūciņas, dekoratīvos ezīšus, baložus, melnos un baltos gulbjus, Kanādas zosis, sprogainās dekoratīvās zosis, mini muflonus un mini kaziņas, trušus un citus zvēriņus.

Mini zoo „Lejnieki” atvedis mums, pilsētniekiem, īstu lauku sētu.

Mazajiem apmeklētājiem pieejamas bezmaksas piepūšamās atrakcijas, kā arī vizināšanas ar zirgu staļļa „Krikumi” ponijiem.

Izstāde atvērta 4.–5. aprīlī no pulksten 10.00 līdz 18.00.

Biļešu cenas

Bērniem līdz 4 gadu vecumam (uzrādot dokumentu) ieeja bez maksas.

Bērnu biļete (no 5–18 gadiem) – 3 eiro.

Pensionāriem, invalīdiem un studentiem (uzrādot dokumentu) – 4 eiro.

Pieaugušiem – 5 eiro.

Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm (2 pieaugušie un 2 bērni vai 1 pieaugušais un 3 bērni) – 11 eiro, pārējiem bērniem – 2 eiro par katru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!