Foto: Valsts policija
Svētdien, 29. augustā, pie Valsts policijas darbiniekiem, kas patrulēja Rīgas centrā, pēc palīdzības vērsās norūpējušies cilvēki, apgalvojot, ka redzējuši, kā Alberta ielā pa mājas logu tiek izmests suns, kas uzkritis uz kādas automašīnas jumta. "MansDraugs.lv" izdevās noskaidrot notikušā apstākļus – par cietsirdīgu attieksmi pret dzīvnieku nav runas. Noticis nelaimes gadījums.

Iedzīvotāji pie Valsts policijas Speciālo objektu apsardzes pārvaldes darbiniekiem, kas patrulēja netālu no notikuma vietas, vērsās svētdien ap pulksten 14.40.

Policijas darbinieki Alberta ielā tiešām atrada savainotu suni – rudu, vidēja lieluma bezšķirnes kucīti, un nogādāja Beinerta klīnikā.

"Medijos atspoguļotais nav taisnība – suns netika izmests pa logu. Notika nelaimes gadījums. Suņu meitenei ir ļoti labi un atbildīgi saimnieki," atklāja Beinerta klīnikas administratore Ilona Barona.

"Jaunie cilvēki ir pārvākušies uz jaunu dzīvesvietu, un pašlaik dzīvoklī veic remontu. Svaigi krāsotā istabā viņi bija atvēruši logu, lai izvēdinās smaka, un nobloķējuši durvis, lai kucīte tur netiek iekšā. Viņiem vajadzēja aizbraukt uz veikalu iepirkties, tādēļ suns bija jāatstāj mājās. Taču abu četrkājainā mīlule ir ļoti gudra – durvis māk attaisīt. Nez kā viņai saimnieku prombūtnes laikā bija izdevies atvērt arī nobloķētās durvis.

Vai nu sunītis kaut ko ieraudzīja, vai kāds pasauca, varbūt no kaut kā sabijās, jo nokļuvis jaunā vidē, ar ko vēl nav apradis – nav skaidri zināms, kā un kāpēc, bet kucīte pati izlēca pa logu. Šis nav tas gadījums, kad saimniekus nosodīt par nolaidību. Lai kā mājas mīluli sargātu, diemžēl reizēm nelaimes notiek."

Kucītei, izkrītot pa ceturtā stāva logu, bija nopietni cietusi vienas kājas "elkoņa" locītava – tajā bija vairāki lūzumi, tādēļ Beinerta klīnikā sunītei tika veikta operācija. "Tagad saimnieki katru dienu brauc uz procedūrām. Šodien jau bija un iepriecināja mūs ar ziņu, ka sunītis labi ēdot, ēstgriba ir atgriezusies. Tagad galvenais, lai sadzīst ķepiņa un tad jau viss būs kārtībā."

Ilona Barona kucītes saimniekus – jaunu pāri – raksturoja kā ļoti gādīgus un mīlošus. "Bija acīmredzams, ka viņi sunīti ļoti mīl. Tajā pašā dienā, kad tikko bijām paguvuši veikt sunītim pretšoka terapiju, mazināt sāpes un grasījāmies veikt rentgenu, viens no saimniekiem piezvanīja uz klīniku un jautāja, vai gadījumā pie mums nav nonākusi ruda kucīte. Jā, ir gan tāda! Viņi momentā atbrauca un līdz vēlam vakaram ar suni nosēdēja. Uz rokām nesa ārā pastaigāties – nu, vismaz, lai svaigu gaisu paelpo! Jo staigāt pati uz savām kājām suņu meitene, protams, īsti nevarēja. Saimnieki bija ļoti izmisuši par notikušo.

Lieliski var redzēt, ja cilvēks pietēlo un viņam patiesībā ir vienalga, kas notiek ar viņa mājdzīvnieku. Šie cilvēki ļoti pārdzīvoja. Teica: "Kā tā?! Mēs jau tā durvis nobloķējām, lai viņa neattaisa, bet…" Sunīte arī bija ļoti kopta – spalviņa spīdīga, labi barota. Redzams, ka suns dzīvojis labos apstākļos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!