Ar pastaigu pa suņiem draudzīgām vietām Rīgas centrā sestdien, 5. septembrī, patversme "Dzīvnieku draugs" sadarbībā ar mākslinieci Innu Koganu, kura pārcēlusies uz dzīvi Latvijā no Maskavas, atklāja informatīvi izglītojošu kampaņu "Draudzīgs suns draudzīgā pilsētā", kuras mērķis ir veicināt pozitīvu attieksmi pret suņiem kā cilvēka līdzgaitniekiem pilsētā.

Kampaņas atklāšanas pasākumā sestdien, 5. septembrī, Inna un vairāki viņas draugi kopā ar saviem suņiem devās simboliskā pastaigā pa suņiem draudzīgām vietām Rīgas centrā.

"Ar šo pastaigu mēs vēlamies parādīt, ka pareizi un labi audzināts suns var būt sava saimnieka līdzgaitnieks it visur, taču vienlaikus arī uzsvērt suņa īpašnieka atbildību un pienākumu respektēt apkārtējos un neradīt tiem apgrūtinājumu," norāda Inna.

Kampaņas laikā tika aizsākts projekts "Atklāj Rīgu kopā ar Bellu!" (tā sauc mākslinieces Innas Koganas suni), kura ietvaros iecerēts apzināt suņiem draudzīgās vietas (restorānus, kafejnīcas, veikalus, viesnīcas, frizētavas, atpūtas vietas u.c.), piešķirot tām īpašu "Suņiem draudzīgas vietas" uzlīmi. Informācija par šīm vietām tiks apkopota interaktīvajā kartē, kas atrodama patversmes "Dzīvnieku draugs" mājas lapā.

Kā staigātājiem gāja, varat apskatīt fotoreportāžā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!