''Ulubele'' ir lielākā dzīvnieku patversme Latvijā, kurā šobrīd uzturas 370 dzīvnieku. Tā atrodas Līčos, pavisam netālu no Rīgas. Šobrīd ir uzsākti trīs apjomīgi attīstības projekti, kuriem nepieciešama Ziemassvētku vecīša un līdzcilvēku atbalsts, informē biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele".

Ikdienā līdzekļi nepieciešami dzīvnieku ārstēšanai, apkurei, ēdienam un citām vajadzībām. Pašvaldības finansē dzīvnieka uzturēšanos patversmē tikai pirmās 14 dienas, pēc tam dzīvnieku dzīvība ir entuziastu rokās.

Daudzi šeit turpina uzturēties nedēļām, mēnešiem vai pat gadiem ilgi - kā veterāns Semo, kurš šeit ir jau no pirmās patversmes dibināšanas dienas, jo ''Ulubelē'' neviens netiek iemidzināts.

Foto: Žanna Žaka

Patversmes darbinieki uzsver, ka katrs ir pelnījis dzīvot - arī sirms suņu opītis un kaķis ar trim kājām un vienu aci. Viņš tiek nosaukts par Pirātu un arī tic, ka kādreiz sagaidīs savu cilvēku.

''Ulubele'' arī priecājas par brīvprātīgo palīgu rokām, jo dzīvnieku skaits - 370 ir augstākais patversmes pastāvēšanas vēsturē, - darbinieki tiek galā ar ikdienas rūpēm, bet brīvprātīgo atbalsts patversmē šobrīd ir nenovērtējams.

Šobrīd ''Ulubele'' ir uzsākusi trīs apjomīgus attīstības projektus, kuriem nepieciešama Ziemassvētku vecīša un līdzcilvēku atbalsts. Plānots:

  • nomainīt ūdens un kanalizācijas sistēmu visā patversmes trīs hektāru teritorijā - nepieciešami 14 000 eiro;
  • izbūvēt 28 jaunus voljērus, lai pilnīgi visi ''Ulubeles'' suņi varētu beidzot atvadīties no dzīves pie ķēdes - 23 000 eiro;
  • ierīkot apgaismojumu visā plašajā teritorijā, lai dzīvnieku kopšana vakarā nav jāveic tumsā - 4 500 eiro.

''Ulubele'' arī ārkārtīgi priecājas par brīvprātīgo palīgu rokām, jo dzīvnieku skaits - 370, ir augstākais patversmes pastāvēšanas vēsturē, - darbinieki tiek galā ar ikdienas rūpēm, bet brīvprātīgo atbalsts patversmē šobrīd ir nenovērtējams.

Lai kļūtu par brīvprātīgo, jāapmeklē instruktāža, kas notiek katru sestdienu un svētdienu pulksten 11 un 13. Pēc tās, parakstot brīvprātīgā līgumu, tiek izsniegta apliecība - ar to var palīdzēt patversmē, piemēram, izvest pastaigā suņus vai samīļot kaķus. ''Ulubele'' īpaši priecājas par palīgiem darbadienās no pulksten 12 līdz 16, jo suņiem katru dienu gribas izkustināt kājas.

Ziemassvētku sarakstā ir arī kvalitatīva sausā barība un garšīgi konservi, pavadas, kakla siksnas, pašcementējošās smiltis, nagu asināmie un dzīvnieku rotaļlietas.

26. decembrī, otrajos Ziemassvētkos, pulksten 12 ''Ulubele'' aicina ciemos draugus un atbalstītājus uz pateicības brokastīm, kurās centīsies kopīgiem spēkiem izvilināt no meža Ziemassvētku vecīti.

''Ulubeles'' Ziemassvētku dāvanu saraksts:

  • jauna ūdensvadu un kanalizācijas sistēma (14 000 eiro);
  • 28 jaunu voljēru izbūve ar nojumēm ķēdes suņiem (23 000 eiro);
  • apgaismojums visā patversmes teritorijā (4 500 eiro);
  • kvalitatīva sausā barība un garšīgi konservi;
  • pavadas, kakla siksnas, pašcementējošās smiltis, nagu asināmie, dzīvnieku rotaļlietas (viss, kas dzīvnieku veikalos domāts suņiem un kaķiem);
  • darba formas - siltas jakas un zābaki darbiniekiem (20 cilvēkiem);
  • sausa malka un briketes patversmes trim krāsnīm;
  • brilles Jāzeponkulim;
  • brīvprātīgie katru dienu (50 cilvēkus);
  • cilvēki ar plašu sirdi un mājām (370 potenciālie saimnieki "Ulubeles" mīluļiem);
  • visiem kaķiem, suņiem, vārnai, darbiniekiem, palīgiem un atbalstītājiem - labu veselību un kaudzi mīlestības.

Palīdzēt ''Ulubeles'' iemītniekiem finansiāli iespējams:

Biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele"
PVN Reģ.Nr. LV 40008095993
AS Swedbank, Swift: HABA LV 22
Konts: LVL: LV38HABA0551011767179

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!