Foto: Publicitātes foto

"Rīgas zoodārzā ar skujkokiem mielojas kamieļi un kazas," vēsta zoodārza Facebook profilā publicētā interesantā informācija. MansDraugs.lv vērsās zoodārzā, lai noskaidrotu, no kurienes ir šie kārumi un kuriem dārza dzīvniekiem tiek gardais našķis.

Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvis Māris Lielkalns stāsta, ka dārza iemītniekiem tiek dotas eglītes: "Tā kā Jaungada svinības ir beigušās, tad arī nelielas porcijas eglīšu nonāk zoodārzā." Viņš skaidro, ka eglītes ir vietējās. "Neņemam tās, kas ievestas no ārzemēm, jo nevaram būt droši, ka tās nav ar kaut ko apstrādātas, lai ilgāk saglabātos." Zoodārza darbinieki eglītes cenšas sagādāt katru gadu, lai dzīvnieki uzņemtu gan C vitamīnu, gan citus labumus.

Jautāts, kuri dzīvnieki ēd eglītes, Lielkalns min kamieļus, lamas, vikunjas, kalnu kazas un aitas, takinus, ēzeļus, ziemeļbriežus, kā arī lūšus, tīģerus un lidvāveres. Pārstāvis vēsta, ka ziemeļbriežu tēvs Elmo eglītē pat esot saskatījis tā kā pretinieku un to nikni badījis. Savukārt plēsējiem, tostarp lūšiem un tīģeriem, eglītes kalpo kā rotaļlieta, jo dzīvnieki kociņu plucina. Arī mazajām lidvāverēm eglītes noder, jo ziemā tās daudz ēd skujas.

Eglītes, kas tiek dotas dzīvniekiem, ir zaļas un svaigas, jo no sausas eglītes nav liela labuma, skaidro Lielkalns. Turklāt zaļā eglītē ir daudz dabisko vitamīnu (par skujkoju nozīmi un vērtīgajām vielām lasiet šeit).

Lielkalns stāsta, ka vispirms dzīvnieki apēd eglītes skujas un sīkos zariņus, taču tad, piemēram, nagaiņi var grauzt arī mizu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!