Foto: AFP/Scanpix

Daudzkājaina, spalvaina un gandrīz pilnīgi melna - tāda ir jaunatklātā tarantulu suga, par ko līdz šim nekas nebija zināms. Tiesa, līdzīgu raksturojumu var piedēvēt visām tarantulu sugām, taču BBC vēsta, ka jaunatklājumam dots mūziķa Džonija Keša vārds.

Jaunā tarantulu suga – Aphonopelma johnnycashi – pirmoreiz novērota Folsomas cietuma apkārtnē Kalifornijā. Zīmīgi, ka mūziķa Keša daiļradē 1955. gadā tapusi dziesma ar nosaukumu "Folsom Prison Blues", kas, kā ziņo The Guardian, pievērsusi uzmanību šim cietumam.

Jaunā tarantulu suga (attēlā) ir teju vai pilnīgi melna, un tās pārstāvju izmērs var sasniegt pat 15 centimetrus diametrā.

"Tas ir atbilstošs vārds. Suga atrasta ap Folsomas cietumu un tēviņi ir galvenokārt melni, tāpēc tas piestāv Keša tēlam. Man ir arī tetovējums ar viņu, tāpēc esmu ļoti priecīgs, ka suga nosaukta viņa vārdā," stāsta profesors Kriss Hamiltons.

Līdzās Džonija Keša tarantulu sugai atklātas vēl 13 līdz šim neapzinātas sugas. Kopumā pētījumā analizēti aptuveni 3000 tarantulu no daudzām vietām ASV, un kopā noteiktas 29 sugas.

Hamiltons stāsta, ka, lai gan tarantuli izskatās draudīgi, patiesībā viņi ir kā "plīša lācīši ar astoņām kājām", vēsta The Guardian.

Atgādinām, ka sabiedrībā zināmu cilvēku vārdos mēdz nosaukt arī citus dzīvniekus. Piemēram, godinot mūžībā aizgājušo dziedātāju Deividu Boviju, viņa vārdā nosaukts jaundzimis pingvīniņš Sinsinati zoodārzā ASV.

Plašāk par pētījumu, kura ietvaros atklāts Džonija Keša tarantuls, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!