Foto: AP/Scanpix
Arī sporta pasaulē nav sveša dzīvnieku iesaistīšana dažādās aktivitātēs - tā, piemēram, Sanpaulu "Open" tenisa turnīrā par bumbiņu ķērājiem tika aicināti talkā četrkājainie draugi. Pasākuma mērķis bija pievērst uzmanību patversmes sunīšiem un vēlreiz parādīt, ka arī šie dzīvnieki gaida mīlošus saimniekus.

Četri patversmes suņi Sanpaulu "Open" tenisa turnīrā Brazīlijā pildīja bumbiņu ķērāju un padevēju funkciju.

Suņi piedalījās spēlē, kur sacentās Roberto Karvaljess Baena no Spānijas un portugālis Gasto Eliašs.

Uzdevums bija pavisam vienkāršs – noķert bumbiņas laukuma vidū. Lai arī parasti to dara cilvēki, visbiežāk bērni, šoreiz ar mērķi piesaistīt uzmanību patversmes dzīvniekiem bumbiņām pakaļ skrēja četrkājainie draugi.

Skatītāju atsaucība, kā ziņo Huffingtonpost.com, bijusi liela, un paši spēlētāji teju vai speciāli radījuši iespējas suņiem izskraidīties pa laukumu un ķert atlēkušās bumbiņas. Tiesa, ar to atdošanu gan nav veicies tik labi, jo suņi bumbiņas gribējuši paturēt sev un ilgāk paspēlēties.

Tiek ziņots, ka suņi šim uzdevumam esot īpaši sagatavoti un trenēti.

Marli Skaramella, idejas autore, stāsta: "Gribējām cilvēkiem parādīt, ka dzīvnieki, kurus baro un par kuriem rūpējas, var būt ļoti laimīgi. Mūsu aprūpē ir vairāk nekā tūkstotis suņu." Visi četrkājainie draugi, kas "strādāja" laukumā – Frīda, Kostela, Mela un Izabelle – pašlaik atrodas dzīvnieku patversmē Sanpaulu.

Neparasts gadījums nesen noticis arī citā tenisa spēlē, kur uz laukuma uzskrējis kaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!