Pavisam neparastu gadījumu piedzīvojuši riteņbraucēji Dienvidāfrikā, kuriem brauciena laikā uz ceļa uzskrējis strauss, vēsta Businesstech.co.za. Putns sekojis ātrajiem sportistiem, skrienot aiz viņiem, un viens no brauciena dalībniekiem stāsta – sajūtas sākotnēji bijušas biedējošas.

Oleksijs Miščenko ar draugiem devās uz Dienvidāfrikas pilsētu Keiptaunu, lai tur piedalītos riteņbraukšanas sacensībās "Cape Argus Tour". Taču pirms tam viņi devās pirmssacensību izbraucienā.

"Pēkšņi kreisajā pusē pamanīju strausu, un tad viņš uzleca uz ceļa un sāka skriet pakaļ maniem draugiem," notikumus brauciena laikā atceras Miščenko.

Riteņbraucējs skaidro, ka sajūtas sākotnēji bijušas bailīgas, taču tad Miščenko šķitis, ka viņš smieklu dēļ nokritīs no velosipēda. "Strausam nesagādāja problēmas skriet ar 50 kilometriem stundā lielu ātrumu," raksturo Miščenko, piebilstot - putns noteikti bez problēmām skriet arī ar 70 kilometriem stundā lielu ātrumu.

Par laimi, lielais dzīvnieks braucējiem nesekojis ilgu laiku un kādā brīdī noskrējis nost no ceļa, ļaujot sportistiem turpināt iesākto braucienu. Miščenko pieļauj, ka putns gribējis izrādīties kādas savas draudzenes priekšā.

Video skatīts jau vairāk nekā sešus miljonus reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!