Foto: Vida Press

Kāds adatu kamoliņš dzīvnieku patversmē Lielbritānijā ticis pie īpašas diētas. Ezis ir neparasti liels, tādēļ jāsamazina šī dzīvnieciņa svars, vēsta Vida Press. Patversmes darbinieki plāno ezīti palaist savvaļā, tāpēc jābūt drošiem, ka viņš varēs par sevi parūpēties.

Mazais dzīvnieciņš nu jau ir sasniedzis teju vai futbola bumbas izmēru, kas ir trīs reizes lielāks par vidējo ežu izmēru. Ezītis vairs nevar izpildīt vienu no saviem galvenajiem "trikiem" – sarauties kamoliņā, tādā veidā aizstāvoties pret ienaidnieku. Tas nozīmē, ka savvaļā ezis, visticamāk, neizdzīvotu.

Adatu kamols iesaukts par Lielo (Big One), taču nu viņa izmēru patversmes darbinieki centīsies samazināt. Lai to panāktu, ezis ievietots īpaši lielā būrī, kur vienā pusē ir dzīvnieka guļvieta, bet otrā – pārtika. Viņa kopēji cer, ka tādā veidā Lielais būs fiziski aktīvs, jo viņam nāksies piepūlēties, lai līdz kārotajam ēdienam tiktu.

Foto: Vida Press
Kāpēc ezītis ir pieņēmies svarā? Darens Skvairs, dzīvnieku patversmes kopējs, skaidro, ka eži pieņemas svarā uz ziemas periodu, lai dzīvniekiem nebūtu auksti. Taču Lielais izmantojis visas iespējas uzbaroties pat tad, ja viņam nav bijis nepieciešams gādāt par papildu siltumu, un piepūties gluži kā balons.

Patversmē cer, ka pašreizējie 1744 grami saruks par teju trīs reizēm un ezītis svērs 650 gramus. Tad tas būs spējīgs pats sevi pasargāt, tāpēc viņš tiks palaists savvaļā.

Lielais ir neparasts ezis, kura aptaukošanās un pieņemšanās svarā pārsteigusi arī patversmes darbiniekus. Skvairs pat raksturo, ka par ežu aptaukošanos lasījis tikai grāmatās, taču nekad to neesot redzējis dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!