Foto: Publicitātes foto
Priecīgs notikums mēneša sākumā piedzīvots Rīgas zoodārzā, kur 1. martā sagaidīts mazulis. Tas dzimis poniju pārim un jau nosaukts zīmīgā vārdā – Kaprika Persika.

Mazulis dzimis poniju tēvam Krikumam un mātei Prelūdijai, un, kā portālam MansDraugs.lv skaidro Rīgas zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns, mazuļa vārda izvēlē tiek ņemti vērā vecāku vārdu pirmie burti. Pirmā vārda burtam jābūt "K", taču otrajā vārdā jābūt mātes vārda burtam, tātad, "P". "Kaprika radās no capricorn (tulkojumā no angļu valodas – mežāzis)," stāsta Lielkalns. "Otrais vārds Persika tiek vairāk izmantots kā mīļvārdiņš, Kaprika ir oficiālāk, bet pasē ir rakstīti abi vārdi," skaidro zoodārza pārstāvis.

Foto: Publicitātes foto
Tāpat Kaprika Persika jau tiek uzskatīta par īpašu, jo, kā ziņo zoodārzs, viņai ir "ļoti reti sastopama zila acu krāsa". Zoodārza pārstāvis stāsta, ka zilas acis viņai palikšot vienmēr, un tas ir ļoti, ļoti reti. Biežāk tādas krāsas acis mēdz rasties haskijiem. Tēvs ir tumši brūns, mātes apmatojums ir balts. Arī Kaprika Persika dzimusi tumša, taču dzīvniekā jau parādās gaišas apmatojuma nokrāsas. "Pēc četriem, pieciem gadiem viņa būs pilnīgi balta," tā Lielkalns. Jau aptuveni trīs nedēļu laikā, proti, kopš dzimšanas Kaprikas Persikas apmatojuma krāsa ir kļuvusi gaišāka.
Foto: Publicitātes foto

Mazo poniju un pārējo ģimeni zoodārza apmeklētāji jau var redzēt viņu aplokā.

Jau vēstījām, ka līdz šim zoodārzā dzimuši arī karošknābju mazuļi, kā arī kalitriksu dvīnīši. Savukārt septiņi no Rīgas zoodārza dzīvniekiem ir dāvināti plūdu postītajam Tbilisi zoodārzam Gruzijā, kur daļa no dzīvniekiem jau sagaidīti.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!