Foto: DELFI
Simtiem kaķu un suņu šajās brīvdienās pulcējas dzīvnieku izstāde "Pūkainās Lieldienas Skonto", kur apskatāmi dažādu šķirņu kaķi un suņi, kā arī daudzi citi dzīvnieki, piemēram, putni, kāmji, kazas un truši.

No pulksten 10.00 līdz 18 "Skonto" hallē E. Melngaiļa ielā 1a dzīvnieku mīļotājiem ir iespēja apskatīt vairāk nekā 2000 pūkainu dzīvnieciņu un putnu, kā arī aizraujošu konkursu un šovu programmu.

Starptautiskajā suņu izstādē varēs redzēt vairāk nekā 1000 dižciltīgu suņu, kuru starpā būs tādi retumi kā Āfrikas burbulis, Pēterburgas orhideja, Faraonu suns. Starp jau ierastām sacensībām varēs sekot līdzi krāšņām Abidance sacensībām, un modes demonstrējumiem.

Izstādes dalībnieku vidū varēs sastapt pašus populārākos Rīgas domes pārstāvjus, kaķus Kuzju un Muri, kas sacentīsies Pasaules kaķu izstādē kopā ar citiem pasaules dižciltīgajiem kaķiem un patversmē Ulubele adoptētiem kaķiem.

Starptautiskā suņu izstādē divās dienās varēs redzēt vairāk nekā 1000 suņu no dažādiem suņu klubiem, piedalīsies arī suņi no Spānijas, Bulgārijas, Čehijas, Slovākijas, Baltkrievijas un Krievijas. Izstādē sacentīsies un būs apskatāmas arī vairākas suņu šķirnes, piemēram, vācu aitu suns, Jorkšīras terjers, Bīvera jorkšīras terjers, vācu un pomerāņu špici, samojedi, labradori, čivavas un citi.

Līdztekus suņu novērtēšanai ringos, apmeklētāji varēs vērot interesantas suņu šķirņu prezentācijas, kurās varēs uzzināt par suņu šķirnes izcelšanos un raksturu.

Savukār kaķu izstādē divās dienās pulcēsies vairāk nekā 600 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas,Polijas, Krievijas, Beļģijas, Norvēģijas, Francijas, Vācijas, Anglijas, Baltkrievijas. Tikai šādās izstādēs apmeklētāji var vērot minkas ar lepniem cilts dokumentiem četrās paaudzēs, kuri citas savas dienas pavada mājās uz dīvāna. Izstādē būs plaši pārstāvēti garspalvainie kaķi, tostarp ne tikai persieši, bet arī pašlaik tik populārie britu kaķi. Retāki ir Menas jenotveidīgie, Norvēģijas meža kaķi un Ņevas maskarādes kaķi, kas izstādē būs apskatāmi dažādās krāsu variācijās.

Izstāde norisinās arī rīt, 27. martā, no pulksten 10 līdz 18 "Skonto" hallē.

Biļešu cenas pieaugušajiem ir 5 eiro, pensionāriem, invalīdiem un studentiem, uzrādot dokumentu, – 4 eiro, bērniem no piecu līdz 18 gadu vecumam – 3 eiro, bet bērniem līdz četru gadu vecumam, uzrādot dokumentu, ieeja izstādē ir bez maksas. Tāpat iegādājamas ģimenes biļetes (divi pieaugušie un divi bērni vai viens pieaugušais un trīs bērni), to cena ir 13 eiro, bet par katru nākamo bērnu jāpiemaksā 2 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!