Foto: Shutterstock
Tie saimnieki, kuri kaut reizi ir mazgājuši savu kaķi, noteikti zinās, kāda ir viņa reakcija. Ir kaķi, kuri neskrāpē un diezgan mierīgi izturas zem ūdens strūklas, taču ir tādi, kurus bieži vien pat grūti noturēt rokās. Lai cik neticami tas šķistu, pastāv kaķu šķirnes, kuru pārstāvji pie ūdens ir pieraduši un peldēs dodas labprātīgi.

Lai arī vairumam kaķu nepatīk ūdens un viņa mazgāšana saimniekam aizvien ir izaicinājums, dažu šķirņu aprakstos tiek minēts, ka kaķi pat labprātīgi dodas ūdens peldēs. Tāpat tiek minēts, ka kaķi labprāt seko līdzi savam saimniekam, kad viņš dodas dušā. Tas nav raksturīgs visu šķirņu kaķiem, jo patiku pret ūdeni var būt ietekmējusi gan šķirņu vēsturiskā izveidošanās, piemēram, ūdens tuvums, gan adaptēšanās laikapstākļiem, piemēram, tiem kaķiem, kuriem ir biezs un izturīgs kažoks.

Turcijas Vana kaķis

Foto: Shutterstock
Jau šķirnes nosaukumā, kur ietverts Vana ezers, manāmas liecības par ūdens tuvumu. Turcijas Vana kaķi ir zināmi kā dzīvnieki, kuriem patīk ūdens. Arī viņu kažoks, kas tik ļoti neuzsūc mitrumu, ir piemērots peldēšanai.

Tāpat kaķis labprāt izmantos pat mazāko iespēju, lai paspēlētos ar ūdeni, piemēram, kādā krūzē vai izlietnē, kur tek ūdens no atvērtā krāna. Kad kaķi ieradušies Eiropā un ASV, tie kļuvuši zināmi arī kā "peldošie kaķi", jo dzīvnieki labprāt peldējušies. To kaķi darījuši īpaši karstos laikapstākļos.

Turcijas Angoras kaķis

Foto: Shutterstock
Šīs šķirnes kaķi, kuri pārsvarā laiku pavada iekštelpās, labprāt uzkavējas izlietnēs vai vannās, kur viņiem biežāk pieejams ūdens. Taču Turcijas Angoras kaķis, kas uzturas arī ārpusē, mēdz izbaudīt ūdeni no peļķēm vai lielākām ūdenstilpnēm, ja tās apkārtnē pieejamas.

Tāpat kaķi tiek raksturoti kā ļoti aktīvi un draiski, labprāt laiku pavadot spēlēs.

Īpaši tiek novērtēti tie Turcijas Angoras kaķi, kuri ir baltā vai gaišā krāsā.

Meinkūns

Foto: Shutterstock
Šīs kaķu šķirnes pārstāvju kažoks ir ļoti atbilstošs peldēšanai, jo pārāk neuzsūc mitrumu. Tāpat meinkūns biezā kažoka un izturības dēļ labi pacieš aukstumu.

Kur vien mājās ir pieejams ūdens, tur klāt būs arī lielais un pūkainais meinkūns. Tāpat šis mīlulis ir labs rotaļu biedrs, jo labprāt to dara gan dzīves sākumā, gan arī beigās, draisko raksturu nezaudējot.

Bengālijas kaķis

Foto: Shutterstock
Šie kaķi atgādina mazus savvaļas leopardus, taču viņu izturēšanās ūdens tuvumā var kļūt pat ļoti izplatīta. Bengālijas kaķis labprāt spēlējas ar ūdeni, to ķerstot ar ķepām, kā arī pavada laiku pastaigās pa slapjumu.

Tā kā kaķi atgādina savvaļas dzīvniekus, viņu raksturs, kā vēsta avoti, ir līdzsvarots.

Amerikas bobteils

Ja šim kaķim brīžiem tiek nodrošināts pa krānu tekošs ūdens, viņš būs priecīgs, jo varēs to ar ķepām ķerstīt. Amerikas bobteils no ūdens nebaidās, tāpēc labprāt pavada laiku tā tuvumā.

Tiek vēstīts, ka šie kaķi ir paklausīgi un labi apmācāmi, jo bieži vien uzvedas gandrīz vai kā suņi, paklausīgi pārvietojoties pie pavadas un atnesot kādu aizmestu priekšmetu.

Japāņu bobteils

Tiek vēstīts, ja Japāņu bobteils gan nebūs no tiem kaķiem, kas labprāt metīsies peldē kādā ūdenstilpnē, taču ķepas viņš nevairīsies saslapināt, spēlējoties ar kādu ūdens strūklu.

Šie kaķi, kuri agrāk tika radīti darbam, joprojām savas spējas nav zaudējuši, jo ir ļoti izturīgi. Tāpat viņi, kā jau vairums kaķu, labprāt rotaļājas.

Norvēģijas meža kaķis

Foto: Shutterstock
Šī kaķa biezais kažoks un izturīgais ķermenis ir piemērots ūdenim, ļaujot kaķim saglabā savu siltumu. Tāpat Norvēģijas meža kaķis izbauda arī mazākas saskarsmes ar ūdeni, piemēram, darbojoties tajā tikai ar ķepām.

Tiek raksturots, ka šie kaķi lielākoties ir labā omā, tāpēc saimnieks var būt drošs, ka kaķis gandrīz vienmēr atsauksies spēlēm un rotaļām.

Abesīnijas kaķis

Foto: Shutterstock
Šie kaķi ir ļoti sportiski un atlētiski, jo viņu ķermenis ir diezgan slaids. Arī šie kaķi izbauda ūdeni un nevairās no tā. Tiek vēstīts, ka Abesīnijas kaķim patīk jebkādas izklaides ar ūdeni, piemēram, tā strūklas, bļodas vai pat lielākas ūdenstilpnes.

Abesīnieši tiek raksturoti kā ziņkārīgi, tāpēc labprāt izpētīs arī ūdeni. Tāpat viņiem patīk atvērt aizvērtas durvis, lecot uz durvju rokturiem.

Mankss

Foto: Shutterstock
Tiek minēts, ka mankss, kas radies Menas salā, tieši tāpēc ir iecienījis ūdeni. Tā kā salu no visām pusēm skauj ūdens, kaķis pie tā ir pieradis un to pat izbauda. Īpatnēja ir šo kaķu aste, kuras dzīvniekam var arī nebūt. Vairumā gadījumu astīte ir ļoti īsa.

Kaķi tiek raksturoti kā flegmatiski, taču ļoti labi saprotas ar bērniem. Viņu raksturs netraucē baudīt dažādas rotaļas.

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāliem Mom.me, Vetstreet.com un Adventurecats.org.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!