Foto: Publicitātes foto

Ar tiešsaistes kameru aprīkotajā melno stārķu ligzdā Zemgalē ceturtdien, 7. aprīlī, ielidojis jau otrais tās iemītnieks, vēsta informācija portālā Dabasdati.lv.

Melno stārķu ligzdu Zemgalē nu jau apdzīvo divi putni. Pirmais melnais stārķus ligzdā ielidoja 26. martā, un pa šo laiku putns cītīgi rušinājis ligzdas zemi, kā arī sanesis arvien jaunus materiālus ligzdas labiekārtošanai.

Ornitologs Māris Strazds portālam MansDraugs.lv jau iepriekš norādīja, ka pagaidām viss rit pēc plāna, un pirmais, domājams, atgriezies melno stārķu tēviņš, kā tas notiekot vairumos gadījumu.

Tiešraides no putnu ligzdām ir populāras daudzviet pasaulē, skaidro ornitologs: "Pērn šai kamerai bija aptuveni divi miljoni individuālo pieslēgumu no visas pasaules, ne tikai no Eiropas, jo attēla kvalitāte ir ļoti laba un nav tik daudz līdzvērtīgu kameru citviet pasaulē."

Jāpiebilst, ka aktivitāte norit ne tikai melno stārķu ligzdā, bet arī vistu vanaga ligzdā Rīgā, kur jau iedētas trīs oliņas. Savukārt jūras ērgļi Durbē vēl nav sagaidījuši nevienu oliņu.

Tiešraide no melno stārķu ligzdas Zemgalē skatāma šeit.

Piedalīties Dabasdati.lv izveidotajā forumā un lasīt citu dalībnieku atsauksmes var šeit.

Vienlaicīgi vērot visas trīs ar kamerām aprīkotās putnu ligzdas var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!