Foto: Facebook
Nedēļas nogalē sociālos tīklus pāršalkušas Vecmīlgrāvja iedzīvotāju liecības par kādas ģimenes nežēlīgu izturēšanos pret suni un likumsargu vienaldzību pret notiekošo.

Aculiecinieki tuvējā mežā ievērojuši kādu vīrieti kopā ar trim maziem bērniem un suni. Ģimene kopīgiem spēkiem sunim sasējusi kājas un aizlīmējusi arī purniņu.

Kāda garāmgājēja izsaukusi policiju, kam suņa īpašnieki šādu rīcību pamatojuši ar to, ka citādi nevar dzīvnieku noskūt. Likumsargi paziņojuši, ka notiekošais ir likuma rāmjos.

Aculieciniece apgalvo, ka sarunas laikā suņa īpašnieks vairākkārt arī viņai draudējis, ko policisti izlikušies nedzirdam. Tāpat viņš piedāvājis viņai suni atdot un aizvest uz patversmi.

Valsts policijā portālam "Delfi" atbildi uz to, vai aculiecinieces stāstījumā minētie policijas darbinieki ir šīs iestādes pārstāvji, solīja sniegt pirmdien.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka "pašvaldības policija visu ir fiksējusi, rīt nodos informāciju [Pārtikas un veterinārajam dienestam]". "Ja viņi konstatēs cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, par to pienākas sods," skaidro Ušakovs.

Asāk gan mērs vērsies pret ģimenes fotogrāfiju publicēšanu, uzsverot, ka "bildēs ir bērni, tajā skaitā bērns ratiņos, kam ir 1-1,5 gads".

Pašlaik aculiecinieku ieraksti un fotogrāfijas no sociālajiem tīkliem jau ir izdzēsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!