Foto: LETA
11. jūnijā starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā atklāta starptautiskā suņu un kaķu izstāde "Latvijas uzvarētājs", kurā vienkopus aplūkojami ne tikai dižciltīgi suņi, bet arī augstdzimuši kaķi no Latvijas un ārvalstīm. Izstāde norisināsies arī 12. jūnijā.

Ķīpsalā pulcējušies vairāk nekā 200 kaķu no Latvijas un ārvalstīm. Starp aptuveni 20 kaķu šķirnēm izstādē var aplūkot Latvijā maz pārstāvētas kaķu šķirnes, piemēram, Bombejas kaķi, Singapūras kaķi, Ēģiptes mau un citus. Turklāt šie retie, augstdzimušie minči būs skatāmi speciālā reto kaķu šķirņu šovā svētdien, 12. jūnijā.

Abās izstādes dienās skatītāji var vērot kaķēnu, junioru, pieaugušo kaķu un kastrātu ringus, kuros minči sacentīsies par uzvarētāja titulu. Tikai reizi gadā tieši šajā izstādē labākais pieaugušais runcis un kaķene ir tiesīgi iegūt titulu "Latvijas uzvarētājs 2016", bet izstādes noslēgumā katras šķirnes labākie sacentīsies par izstādes absolūtā uzvarētāja titulu.

Savukārt suņu mīļotājus priecē vairāk nekā 2000 mazi, lieli, garspalvaini, īsspalvaini, lokaini un pavisam bezspalvaini visdažādāko šķirņu suņi no 12 valstīm. Līdzās populārām šķirnēm izstādē piedalās arī Latvijā nereģistrētas šķirnes, kuras ir iespējams redzēt tikai šajā izstādē, piemēram, Havanas bišons, spāņu ūdenssuns, Portugāles ūdenssuns, retu šķirņu medību suņi un citi. Gluži tāpat kā kaķiem, arī suņiem katras šķirnes labākais suņu puika un suņu meitene tiks pie titula "Latvijas uzvarētājs 2016".

Līdzās suņu vērtēšanai ringos skatītāji var vērot aizraujošus suņu paraugdemonstrējumus un šovus, kuros var novērtēt četrkājaino draugu gudrību un atjautību, piemēram, kā suņi aiztur noziedzniekus un meklē aizliegtās vielas. Tāpat arī atraktīvā veidā var iepazīties arī suņu šķirnēm.

Paralēli suņu un kaķu izstādei ir arī plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija. Apmeklētāji par pievilcīgām cenām var iegādāties dažādu dzīvnieku barību, vitamīnus, dzīvnieku kopšanas komplektus, būrīšus, dažnedažādus aksesuārus un rotaļlietas. Tāpat ikviens interesents var saņemt profesionāļu padomus dzīvnieku barības izvēlē un ieteikumus mīluļa veselības uzlabošanai.

12. jūnijā izstāde darbosies no pulksten 10 līdz 17.

Ieejas biļešu cenas pieaugušajiem ir 4,50 eiro, bērniem no pieciem līdz 18 gadiem – trīs eiro, studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 3,50 eiro, bet bērniem līdz četru gadu vecumam ieeja būs bez maksas. Tāpat var iegādāties ģimenes biļeti (divi pieaugušie un divi bērni vai viens pieaugušais un trīs bērni), kas maksā 10,50 eiro. Autostāvvieta pieejama par trim eiro.

Izstādi "Latvijas uzvarētājs" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju "Felimurs". Suņu izstādes sponsors – "Eukanuba", kaķu izstādes sponsors – "Josera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!