Šī ir, iespējams, neparastākā ceļotāja pasaulē. Monika ir vista, kuru savos piedzīvojumos līdzi ņem pasaules apceļotājs no Francijas, vēsta "The Dodo".

Vistas Monikas saimnieks Žirē Sudī ir francūzis, kurš 18 gadu vecumā devies prom no savas dzimtenes un kura sapnis bija apceļot pasauli. Taču, ticams, sākumā viņš nemaz nenojauta, ka šajā piedzīvojumā līdz ar viņu dosies arī mājputns.

Moniku ceļotājs Žirē, kurš pašlaik ir 24 gadus vecs, ieraudzīja Kanāriju salās, kur vīrietis sapratis – vista varētu noderēt viņa ceļojumā. Tas gan bija gluži vai pragmatisku iemeslu dēļ, jo Žirē bija iecerējis, ka vista pa ceļam izdēs olas, līdz ar to ceļotājs būs paēdis gadījumā, ja viņam aptrūksies pārtika.

Žirē gan tika brīdināts, ka jūras vidū vista olas nedēs, taču Monika pierādījusi pretējo. "BBC" viņš atklājis, ka vista spēj izdēt līdz pat sešām olām nedēļā, turklāt to dara gan siltos, gan pavisam drēgnos laikapstākļos, kādi ir, piemēram, Grenlandē. Turklāt viņa ir apliecinājusi, ka nebaidās no laivām, sala un nezināmā. Monika ir gan noķērusi zivis, kas, lēkājot pa ūdeni, nokļuvušas uz laivas klāja, gan arī teju vai izkritusi no laivas.

Monikas piedzīvojumi ūdenī nesaistās ar laivu vien. Žirē savu ceļabiedru ir iesaistījis arī sērfošanas priekos. Sākotnēji gan Žirē domājis, ka vistai būs ļoti grūti uzturēties laivā, taču putns stabili turas kājās. Tiesa, Žirē par Moniku prot parūpēties un gadījumos, kad laikapstākļi ir īpaši slikti vai vējaini, vista tiek pasargāta un nogādāta siltumā laivas iekšienē.

Ceļotājs atzīstas, ka viņa draugiem iecere par ceļošanu kopā ar vistu šķitusi visai amizanta, taču Žirē smejas: "Viņi tāpat zina, ka es nekad neesmu bijis pavisam normāls."

Sekot līdzi unikālajai ceļotājai Monikai var "Facebook" lapā un "Instagram" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!