Foto: Shutterstock
Ja mājoklī dzīvo kaķis, saimnieks par savu mīluli mācās izzināt teju katru dienu. Reizēm mīluļi veic nesaprotamas darbības, citreiz apzināti guļ netīro drēbju kaudzē, nevis jaunajā gultiņā, kas iegādāta īpaši četrkājainajam draugam, bet savu reizi mēdz būt apbrīnojami paredzami. Dzīve ar murrātāju nepavisam nav garlaicīga, un mīluļi pat kļuvuši par nebeidzamu zinātnisku pētījumu dalībniekiem.

Protams, nevar noliegt, ka visa dzīvā radība ir pētīšanas vērta, tostarp kaķi un suņi. Taču abu sugu saimnieki noteikti piekritīs, ka paredzamāki no abiem ir tieši suņi, kamēr kaķiem atvēlēta noslēpumaina, teju vai neizskaidrojama un visai neatkarīga daba. Lai arī reizēm šķiet, ka kaķi savus saimniekus neklausa, mīluļi tomēr pieķeras cilvēkam, taču nereti to neizrāda tik ļoti, kā saimniekam gribētos.

Lai noskaidrotu, kāpēc kaķi uzvedas tā, kā uzvedas, kā funkcionē viņu organisms un vai tiešām mīluļiem piemīt gandrīz vai pārdabiskas spējas, zinātnieki daudzviet pasaulē ķērušies pie darba, lai uzzinātu, ko spēj četrkājainie draugi. "Pets4homes" piedāvā piecas atziņas, kuras apstiprinājuši aizrautīgie pētnieki.

Kaķi spēj paciest svelmi

Foto: Shutterstock

Ar cilvēku iemācās 'runāt' jau mazotnē

Foto: Shutterstock

Kaķu elpošana ļauj nepārtraukti murrāt

Foto: Shutterstock

Kaķiem nav nepieciešams sagremot ēdienu

Foto: Shutterstock

Kaķi jūt zemestrīces tuvošanos

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!