Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) sestdien, 29. oktobrī, aicina uz Līgatnes dabas takām uz Karaliskā aļņa dienu, kurā apmeklētāji varēs vērot dzīvnieku dižošanos ar karaliski skaistajiem ragiem, "MansDraugs" informē DAP pārstāvji.

Rudens ir briežu dzimtas dzīvnieku bauru jeb kāzu laiks, kad aļņiem galvā "pavasaris" un dižošanās ar karaliskajiem ragiem. Tāpēc Līgatnes dabas takās esošajā dabas izglītības centrā "Pauguri" no pulksten 13 līdz 16 ikviens apmeklētājs varēs iepazīt aļņu dzīvesveidu un paradumus, dodoties izzinošā pārgājienā, darbojoties radošās darbnīcās un piedaloties spēlēs.

Pie dabas izglītības centra būs apskatāma arī aļņa ragu izstāde.

Dienas sākumā paredzēts pārgājiens pa dabas takām, bet vēlāk zootehniķe un ilggadējā Līgatnes dabas taku darbiniece Velga Vītola dalīsies fotostāstos par Līgatnes dabas taku aļņiem.

Visi, kam vārdā vai uzvārdā ir kāda saistība ar alni, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, šajā dienā Līgatnes dabas takas varēs apmeklēt bez maksas!

Šobrīd Līgatnes dabas takās mīt divi aļņu puiši un piecas aļņu meitenes. Aļņu puisis Jussi Līgatnes dabas takās ir ieradies no Somijas Ahtari zooloģiskā dārza. Savukārt alnis Fredis ir dzimis Līgatnes dabas takās un to ir izaudzinājusi zvērkope Velga Vītola.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!