Foto: Privātais arhīvs

5. novembrī Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Kurzemes pārvaldes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no ugunsgrēka, kurā cieta trīs cilvēki, izglāba arī četrkājaino draugu – kaķīti, "MansDraugs" pastāstīja policijā. Mīlulis nogādāts dzīvnieku patversmē.

Patrulējot Iļģuciemā, RPP darbinieki pamanījuši ugunsgrēku, pie kura likvidēšanas jau strādājuši VUGD darbinieki, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, kā arī A/S "Latvijas gāze" pārstāvis.

Notikuma vietā noskaidrots, ka bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, taču neilgi pirms kārtības sargu ierašanās ugunsgrēks ticis lokalizēts. No uguns liesmām cietušas trīs personas, kuras glābēji nekavējoties nodevuši mediķiem.

Glābšanas darbu laikā no dzīvokļa iznests arī cietušajiem piederošs kaķis, kurš bija saindējies ar dūmiem, iespējams, guvis apdegumus, stāsta policijā. Par notikušo paziņots veterinārās klīnikas "Dr. Beinerts" darbiniekiem, kuri tobrīd nevarēja ierasties notikuma vietā. Kārtības sargi kaķi nogādājuši diennakts veterinārajā klīnikā medicīniskajai aprūpei.

Pēc RPP rīcībā esošās informācijas, kaķim būtiski veselības bojājumi netika konstatēti un pēc medicīniskās apskates murrātājs nogādāts dzīvnieku patversmē "Ulubele", kur šobrīd gaida atveseļojamies savus saimniekus.

"MansDraugs" dzīvnieku patversmē noskaidroja, ka kaķīša veselības stāvoklis ir stabils un mīlulis jūtas labi, taču dzīvnieciņa uzturēšanās ilgums patversmē vēl neesot zināms. "Mums nav nekāda informācija par to, kas un kā ir ar saimniekiem. Esam sazinājušies ar RPP, kas mūs tālāk ir nosūtījuši pie Valsts policijas, lai rakstām vēstuli, ja vēlamies uzzināt informāciju par saimnieku. Šādi gadījumi iepriekš ir bijuši – ja saimnieks nonāk slimnīcā un nav neviena cita, kas var uzņemties atbildību par mājdzīvnieku, tad viņus ved uz patversmi, lai tie nepaliktu vieni paši uz ielas," pastāstīja patversmes pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!