Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins noraidījis Japānas valdības dāvanu – "līgavaini" viņa suņu meitenei, akitas šķirnes sunīti, ziņo raidsabiedrība BBC. Atteikuma iemesli neesot zināmi.

Kā BBC pastāstījis politiķis Koiči Hagiuda, suni dāvanā bijis plānots pasniegt drīzumā gaidāmajā samitā Japānā. Valsts jau iepriekš Putinam dāvinājusi šīs šķirnes pārstāvi – kucīti Jumi, kura Krievijas prezidentam uzdāvināta 2012. gadā.

"Diemžēl no kolēģiem saņēmām ziņu, ka mūsu vēlme uzdāvināt līgavaini ir noraidīta," skaidrojis Hagiuda, plašākus komentārus nesniedzot. Ja dāvana tiktu pieņemta, Putinam piederētu divi Japānas nacionālās suņu šķirnes mīluļi – kucīte Jumi un viņas "līgavainis", kāds suņu puika.

Foto: Shutterstock

Krievijas prezidents rūpējas ne tikai par akitu Jumi, bet arī bulgāru aitusuni Bafiju, ko Putinam 2010. gadā dāvinājis Bulgārijas premjerministrs. Viņa labradoru kucīte Konija, kas arī saņemta kā dāvana no Krievijas aizsardzības ministra, mirusi 2014. gadā. Ar Koniju saistās kāds neparasts gadījums, kad Putins mīluli paņēmis līdzi uz tikšanos ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kura baidoties no suņiem. Sabiedrībā valdījušas spekulācijas, ka Putins suni līdzi ņēmis apzināti, lai iebiedētu Merkeli, taču prezidents to noliedzis, sakot: "Kad es uzzināju, ka viņai nepatīk suņi, protams, atvainojos."

Akita ir viena no suņu šķirnēm, kas radusies Japānā. Nosaukumam klāt mēdz minēt arī "inu", kas tulkojumā no japāņu valodas apzīmē suni. Akita ir liels, spēcīgs suns, kas nepieciešams stingram saimniekam, jo šiem mīluļiem tīk būt neatkarīgiem. Taču ar labu saimnieku akita kļūs par lielisku mājas mīluli, un par kādu vēsturisku stāstu var pārliecināties arī filmā "Hačiko: Suņa stāsts" ar aktieri Ričardu Gīru un, protams, akitas šķirnes suni galvenajā lomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!