Pandu lācēni ir interesanti dzīvnieciņi, kuriem allaž ir aizraujoši sekot līdzi. Lai arī zoodārzā Rīgā šie melnbaltie zvēriņi nav apskatāmi, daudzviet pasaulē pandu lācēniem var sekot ar interneta palīdzību. Lūk, ko panda ir sarūpējusi šoreiz!

Toronto zoodārzā Kanādā dzīvojoša pandiņa Da Mao 12. decembrī novērota, lustīgi vāļājamies pa sniegu. Video aprakstā zoodārza pārstāvji norādījuši, ka šī esot šogad pirmā pandu tēviņa sastapšanās ar 15 centimetrus biezo sniega segu, tāpēc dzīvnieciņa prieks ir neviltots. To pierāda iemūžinātie kadri! Pandu lācēns vārtās pa sniegu un pat kūleņo lejup pa nelielu nogāzi, attopoties lejā un atkal dodoties augšup, lai priekus paildzinātu.

Savukārt "Facebook" lapā zoodārza pārstāvji jau sastapušies ar interesentu jautājumiem, kā var tik precīzi nofilmēt pandu darbības, jo video redzams, ka kamera tiek virzīta uz to pusi, uz kuru attiecīgajā brīdī pārvietojas panda. Pārstāvji skaidrojuši, ka kamerai, kas novietota pandu aplokā, seko līdzi un to vada lielo pandu uzvedības speciālists. Tāpēc, vērojot aplokā notiekošo, kamerā var redzēt arī visai amizantus un aizraujošus brīžus, par kuriem vēlāk var priecāties arī citi cilvēki.

Tāpat "Facebook" lietotāji izteikušies, ka Da Mao nu ir krietns konkurents pandai Tjan Tjanam no Smitsonu Nacionālā zooloģiskā dārza Vašingtonā, ASV. Tjan Tjans 2016. gada janvārī arī novērots, priecādamies pa balto sniega segu, un video ar viņa lustēm skatīts vairākus miljonus reižu.

Toronto zoodārza pārstāvji par šo salīdzinājumu un pat sava veida dueli neesot bēdājušies, kas liek domāt – iespējams, jau drīzumā redzēsim vēl citus pandu video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!