Reizi pa reizei gadās iesaistīties visai bīstamās spēlītēs, kas pārbauda gan savus, gan pretinieka spēkus. Šķiet, dzīvnieku pasaulei tas ir īpaši raksturīgi, jo, kā nekā, izdzīvo spēcīgākais un tas, kurš spēj sev sagādāt barību. Taču kāda bezbailīga pīlīte dzīvnieku parkā Austrālijā sagādājusi ne mazumu amizantu mirkļu tīģerim, kurš baseinā centies žiperīgo putnu noķert. Tas, protams, nav izdevies.

"Šī savvaļas pīlīte noteikti ir drosmīgākā (vai neprātīgākā) pīle, kas jebkad ir dzīvojusi," tā video aprakstā minējuši Simbio savvaļas parka darbinieki. Pīļuks uz savdabīgu spēli izaicinājis Sumatras tīģeri Džaluru, 126 kilogramus smago tēviņu.

Kā redzams video, abi dažādo sugu pārstāvji atrodas baseinā. Tīģeri ieinteresējusi pīlītes klātbūtne, tāpēc viņš vairākas reizes dodas virzienā, kur atrodas putns. Taču pīle izrādās gudra, un veikli ieņurko ūdenī un izpeld pretējā baseina pusē, apmulsinot lielo kaķi. Tiek pat pieļauts, ka pīlēns vicinājis spārnus, lai pievērstu tīģera uzmanību un turpinātu aizraujošo spēli.

"Katrreiz, kad Džalurs devās pīli noķert, tā ienira zem ūdens un uzradās citā baseina pusē, atstājot Džaluru apmulsušu un cenšoties atrast, kur pīle palikusi," novērojuši parka darbinieki.

Interesantā spēlīte ilgusi vairāk nekā 10 minūtes, un tās laikā tīģeris Džalurs pamatīgi izkustējies. "Visbeidzot viņš padevās un izleca laukā no baseina, atgūstot spēkus ēnā zem palmas. Pīle svinēja uzvaru bīstamajā spēlē, visu atlikušo dienu atpūšoties baseinā un baudot mieru un klusumu," amizantās ķircināšanas noslēgumu raksturojuši darbinieki Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!