Kolumba zoodārzā Ohaio, ASV, mīt mazs, draiskulīgs gorillu mazulis, kurš vien pirms dažām dienām atrādīts plašākai publikai. Nu zoodārza apmeklētāji var vērot, kā savu dienu aizvada zvēriņš, kas nākotnē kļūs par lielāko primātu. To ļauj pavērot arī video.

Video aprakstā minēts, ka šis ir pirmais mazulis gorillu mātītei Tabibu, taču viņa tēvs ir Kinjanu. Video rāda jaunā dzīvnieciņa gaitas pāris mēnešu vecumā. Primātiņš redzams, gan nebēdnīgi draiskojoties, gan pacietīgi un cieši turoties pieaugušā dzīvnieka mugurā, gan arī nododoties saldam miedziņam.

"Live Sciene" vēsta, ka Rietumu piekrastes gorillu (Gorilla gorilla gorilla) mazulis dzimis 2016. gada 28. septembrī Kolumba zoodārzā, kur tā ir jau 32. šīs sugas atvase. Mazulis nosaukts par Džeidžeju (JJ). Starp citu, viņa senčos bija arī gorillu mātīte Kolo, kura tika uzskatīta par vecāko nebrīvē dzīvojošo gorillu pasaulē, taču nesen diemžēl aizgāja mūžībā, būdama 60 gadus veca.

Informācija Kolumba zoodārza mājaslapā liecina, ka šie ir lielākie primāti pasaulē, turklāt viņiem ir īpaši muskuļots un spēcīgs ķermenis. Zvēri spēj nodzīvot pat 30 gadus ilgu mūžu. Tiek pieļauts, ka savvaļā šobrīt mīt aptuveni 35 tūkstoši Rietumu piekrastes gorillu, un to dabiskā vide ir Kongo upes baseins Āfrikā. Dabā dzīvnieki barojas galvenokārt no lapām, augiem, augļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!