Foto: Reuters/Scanpix
Polārlācēns Fricis, kurš dzimis zooloģiskajā dārzā Frīdrihsfeldes pils teritorijā Berlīnē, Vācijā, un uzskatīts par slavenā lāča Knuta mantinieku, diemžēl miris, marta sākumā, paziņojuši zoodārza pārstāvji. Mazulis bijis vien četrus mēnešus vecs.

Zoodārza mājaslapā vēstīts, ka mazulīti Frici, iespējams, pieveikusi aknu infekcija, bet veselības problēmas lācēnam novērotas vien neilgi pirms nāves. Speciālisti teikuši, ka Fricim bijušas grūtības elpot, pēc kā viņš mākslīgi elpināts un viņam arī masēts ķermenis sirds apvidū. Diemžēl tas neesot palīdzējis, un Fricis miris 6. marta vakarā.

"Mēs esam satriekti un skumji. Tas ir neticami, cik ātri mēs saradām ar šo mazo, balto lācēnu," pēc Friča nāves izteicies zoodārza direktors Andreass Nierims.

Foto: Reuters/Scanpix

Par šo lācēnu vēstījām jau iepriekš, kad mazulīša fotogrāfijas pirmo reizi parādītas plašākai publikai. Tas noticis šī gada janvārī, lai arī Fricis dzimis 2016. gada 3. novembrī. Zoodārza pārstāvji arī atklājuši, ka māmiņai Toņai patiesībā dzimis vēl viens mazulis, kas diemžēl īsi pēc dzemdībām miris. Toņai šīs bijušas pirmās atvases. Aizvadītā gada novembrī zooloģiskā dārza pārstāvji lepni paziņoja, ka beidzot, proti, pēc 22 gadu pārtraukuma šajā zooloģiskajā dārzā piedzimuši polārlācēni.

Bojā gājušā polārlācēna ķermenis nodots Leibnica institūta pētniekiem, kuri, domājams, mēģinās izpētīt, kas veicināja jaunā polārlācēna pāragro nāvi, lai arī pirmo pārbaužu laikā konkrēti iemesli neesot noteikti.

Polārlāču vārds Vācijā spilgti izskanēja 2006. gadā, kad otrā Berlīnes zoodārzā piedzima mazulis Knuts, kuru izaudzināja zoodārza kopēji un kurš ātri vien kļuva par vietējo slavenību, piesaistot arī ārvalstu mediju uzmanību. Diemžēl ziņu virsrakstos viņš parādījās arī 2011. gadā, kad tika vēstīts, ka Knuts miris veselības problēmu dēļ. Viņš bija vien četrus gadus vecs. Kā iemesls toreiz tika minēta kāda smadzeņu kaite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!