Foto: Privātais arhīvs
Lai arī sākotnēji šķita, ka tumšais suņuks Džordans varētu būt agresīvs, pacietīga, rūpīga un mērķtiecīga darba laikā atklājās, ka pat šķietami sarežģīts un savā dzīvē daudz pieredzējis sunītis var atlabt un kļūt par uzticamu mājas mīluli un cilvēka kompanjonu. Dzīvnieku patversmes "Labās mājas" darbinieku luteklis Džordans Lieldienas pavadījis pie jaunā saimnieka, bet darbinieki "MansDraugs" pastāstīja, kāds bija suņuka stāvoklis, kad mīlulis nonāca patversmē, un kas tika darīts, lai melno skaistuli atkal varētu iekļaut kādā ģimenē.

"Džordans patversmē nonāca 2015. gada nogalē kā astoņus mēnešus vecs suņpuika, kuru īrnieks bija pametis īrētajā istabā pilsētas centrā. Suns bija ne tikai fiziski "aizlaists" – kažoks vienos "caurumos" nepareizas ēdināšanas dēļ, bet arī garīgi samocīts – bailēs agresīvi izpaudās pret visu, kas biedēja. Tomēr patversme lēma: ar jaunekli ir jāstrādā apmācot, tādējādi kliedējot agresiju. Laiks ritēja, suņa fiziskais stāvoklis uzlabojās, arī attieksmē pret savējiem Džordans kļuva sirsnīgs, vien svešiniekus, pat brīvprātīgos, nelabprāt laida sev tuvumā.

Un atkal talkā saucām kinologus. Ko darīt? Speciālisti šaubījās, neslēpjot: ja Džordanu nekavējoties adoptētu cilvēks, kurš ar suni nopietni strādātu, viss būtu labi, bet, paliekot stresa pārpilnajā patversmes dzīvē, agresija var tikai pieņemties spēkā.

Kinologi neizslēdza, ka suns var palikt neiekārtojams ("Labo māju" politika nosaka, ka agresīvi suņi adopcijai netiek nodoti). Tomēr vēlreiz tika doti konkrēti uzdevumi, kas Džordanam jāmāca, lai mēģinātu arī patversmē suni pārvērst par adekvātu draugu. Un, tikai pateicoties kopēju, jo īpaši Sniedzītes, neatlaidībai, Džordans mainījās. Mainījās tiktāl, ka varēja doties pastaigās ar brīvprātīgajiem, droši staigāt pa pilsētas ielām līdzās garāmgājējiem un pat piedalīties publiskos pasākumos, tostarp sacensībās "Robins mežā", un jau nopietni pretendēt uz jaunas dzīves sākumu atbildīga saimnieka azotē.

Foto: Privātais arhīvs

Pēc vairāk kā gada Džordans šādu iespēju arī sagaidīja. Kieta kungs kādā drēgnā pavasara dienā atbrauca iepazīties tieši ar Džordanu... Neslēpām neko, drīzāk pat biedējām ar iespējamajām problēmām. Kungs teicās apdomāt un pabraukāt ar suni iepazīties tuvāk. Tā nu aizritēja vairāki mēneši, kuru laikā Džordans un Kieta kungs patversmē "draudzējās", līdz viendien jaunā saimnieka lēmums tika izteikts skaļi: pirms Lieldienām mēs mājās brauksim abi kopā!

Svētku laiku nu jau Džo pavadīja mājās. Kā klājies? Kieta kungs sunim ir visa pasaule: klausīts tiek uz vārda, respektēts, pielūgts un dievināts, uzslavas saņēma arī patversme par gana labi apmācītu suni, diemžēl pret pārējiem mājiniekiem Džordanam vēl ir piesardzīgi negatīva attieksme.

Jaunais saimnieks teic: "Ļoti ceru, ka kopā ar kinologu šo problēmu spēsim atrisināt. Kā nekā, jau četrus suņus esmu izaudzinājis, vai tiešām ar Džo nesanāks?"

"Labās mājas" tur īkšķus par Džordanu! Vecīt, šī ir tava iespēja tik tiešām dzīvot; mēs, nu jau bijušie tavējie, esam izdarījuši visu, lai tev, Džo, šī iespēja tiktu. Mācies, strādā, mainies un dzīvo laimīgs! Turam īkšķus arī par kinologu Dāvi Muižnieku, kurš ticēja Džordana spējām mainīties vēl patversmē un tagad strādās ar Džo nu jau mājās. Lai izdodas!"

Fotogalerijā zemāk vari aplūkot vairākas fotogrāfijas ar sunīti Džordanu un viņa laiku patversmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!