Foto: Kadrs no video
Kad dzīvnieku patversmes "Humane Rescue Alliance" darbinieki ASV savā aprūpē uzņēma rudo runci Simbu, viņus pārsteidza mīluļa iespaidīgais augums. Kaķīti pamanīja Kia Berklija, kura uzņēmās rūpes par neparasti lielo kaķi. Kā viņam klājas tagad?

Berklija "The Dodo" atklājusi: "Man pašai vienmēr patikuši resni kaķi, un viņš likās ļoti jauks un vienkāršs."

Nu ir pagājis vairāk nekā mēnesis, kopš Simba mīt jaunā ģimenē. Pa šo laiku runcis ticis arī pie jauna vārdiņa, tāpēc Simba nu tiek uzrunāts kā Vito. Saimniece pastāstījusi, ka Vito ātri vien iejuties jaunajās mājās: "Kad viņš ieradās, joprojām skuma pēc sava iepriekšējā saimnieka un iepriekšējās dzīves, par ko mēs neko nezinām."

Berklija norādījusi, ka kaķis nejuties labi, cieši saritinājies starp gultu un sienu, turklāt arī nelabi odis. Taču ar laiku kaķītis pieradis pie jaunās mājvietas un sācis atkal baudīt dzīvi.

"Viņš lēnām sāka nākt mūsu istabā un arī gultā. Tagad viņš guļ starp mums katru nakti," teikusi Berklija, minot, ka viņas un vīra ikdienā esot vēl divi citi kaķi.

"Viņš ne visai vēlas draudzēties ar mūsu pārējiem kaķiem. Sākumā bija daudz šņākšanas, bet to darīja pārējie kaķi, ne Vito," novērojusi saimniece.

Interesanti, ka saimniece Berklija ar vīru apprecējušies vien nesen, jūlija vidū. Iemūžinot priecīgo notikumu, viņi fotogrāfijās iekļāvuši arī omulīgo kaķīti.

"Pēc kāzām mūsu fotogrāfe Kristija Odoma man atrakstīja e-pasta vēstuli un teica, ka vēlētos izvedot fotosesiju ar Vito mūsu mājās. Šīs fotogrāfijas tapušas dažas dienas pēc kāzām. Mēs uzvilkām kāzu drēbes, atnāca fotogrāfi un uzņēma fotogrāfijas ar kaķi," atminējusies Berklija.

Par fotosesiju runcis gan neesot bijis lielā sajūsmā, novērojusi saimniece. Taču visvieglāk bijis nofotografēt kaķi, guļam uz muguras. "Godīgi sakot, tā viņš guļ pa nakti – tieši uz muguras," tā Vito saimniece.

Vito nu ieņemot lielu lomu jaunā pāra dzīvē. Taču joprojām neesot skaidrs, kā kaķis kļuvis tik liels un smags. "Mēs esam ziņkārīgi, jo viņš nav liels ēdājs. Godīgi sakot, esmu pat pūlējusies, lai viņš vispār paēstu," norādījusi Berklija. Iespējams, kaķis zaudējis dažus simtus gramu vai pat kilogramu svara.

Par Vito, tolaik vēl Simbas, stāsta sākumu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!