Foto: Shutterstock
Viens no priekšnoteikumiem, lai pagalmā nesadzimtu kaķēnu pulki, ir kaķu sterilizācija. Gita Grantiņa, kura palīdzējusi vairākiem simtiem mīluļu, sadarbībā ar dzīvnieku aizsardzības biedrību "Dzīvnieku SOS" aicina ziedot kaķu sterilizācijai, lai dzīvnieki nevairotos, uzzināja "MansDraugs".

Grantiņa padalījās arī ar fotogrāfijām (galerijā zemāk), kuros redzami kaķēni, dzimuši uz ielas: "Visi šie kaķēni un arī lielie kaķi ir dzimuši uz ielas. "Uz ielas" nozīmē - pagrabos, vārtrūmēs, zem krūma, kur nu katram nav paveicies. Taču tā varēja arī nenotikt, ja vien kaķene-mamma būtu laicīgi sterilizēta.

Jau vairāk nekā 10 gadus ielas kaķi tiek ķerti, sterilizēti un palaisti savā esošajā vietā atpakaļ jau sterilizēti. Taču nepietiekamā finansējuma un iedalīto līdzekļu dēļ no vietējām pašvaldībām process ir pārāk lēns, lai intensīvāk samazinātu šo nevienam nevajadzīgo dzīvību rašanos. Rīgā ir tikai viens oficiāls ielas kaķu ķērājs. Ar to ir stipri par maz. Tāpēc ir vairāki brīvprātīgie, kuri iesaistās kaķu ķeršanā un nogādāšanā uz sterilizācijas vietu. Brīdī, kad beidzas pilsētas izsniegtie līdzekļi, tiek izmantoti ziedotāju līdzekļi. Pašreiz ir loti kritiski, jo zvanu ir ļoti daudz un cilvēku vēlme sterilizēt kaķenes un runčus savās piemāju teritorijās kaķenes ir ļoti liela. Taču līdzekļu trūkumu dēļ nākas atteikt."

Ja vēlies palīdzēt biedrībai un aktīvistiem, zemāk atradīsi ziedojumu kontu, kurā ieskaitītie līdzekļi tiks izmantoti kaķu sterilizācijai.

Fonds "Ziedot"
Reģ. Nr. 40008078226
Swedbank,
bankas kods:HABA LV22
LV95HABA0551006150241
mērķis: "Pilsētas kaķu dzīve"

Brīdinām, galerijā var būt nepatīkami skati!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!