Foto: Vida Press

Elektriķis darba laikā Arkanzasā, ASV, atradis divgalvainu klaburčūsku, vēsta "Vida Press". Neparastā čūska nodota vietējam dabas rezervātam, kur to plānots parādīt arī apmeklētājiem.

Čūsku ievērojis elektriķis Rodniks Kelso, kurš strādājis kādā mājā netālu no Forestsitijas. Divgalvainā čūska bijusi nepilnus 30 centimetrus gara un atradusies kopā ar divām citām čūskām. Tad Kelso paņēmis kasti un tajā ievietojis klaburčūsku, vēlāk aizvedot to uz vietējo dabas rezervātu, norādīts "WGN-TV".

Rezervāta darbinieks Koudijs Valkers skaidrojis, ka šīs sugas čūskas varot izaugt pat vairāk nekā metru garas. Taču divgalvainiem dabas brīnumiem savvaļā parasti neesot garš mūžs, viņš norādījis, paskaidrojot, ka tās, ticams, ir divas čūskas, kas saaugušas kopā. Tā kā ir divas galvas, tās katra spriežot par sevi, tāpēc bīstamā situācijā to spriedumi varot atšķirties, līdz ar to šāda čūska padarot sevi viegli ievainojamu.

Vēstīts, ka divgalvaino klaburčūsku drīz apciemošot herpetologs, lai par neparasto atradumu uzzinātu ko vairāk. Tāpat neesot skaidrs, vai abas galvas spēj uzņemt ēdienu. Čūskas kopšana un izprašana darbiniekiem neesot viegls darbs.

Portālam "Arkansas Online" elektriķis Kelso teicis, ka savā 50 gadus ilgajā darba stāža laikā neko tādu neesot vēl redzējis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!