Foto: Kadrs no video
Redzot kādu ārkārtīgi skaistu suni, kam veltīts profils sociālajos tīklos, iespējams, reizēm prātā pavīd doma - diez, kā būtu dzīvot ar šo mīluli kopā? Divi Aļaskas malamutu sakarā šī doma var visai ātri pārvērsties par realitāti, jo četrkājaino suņu saimnieki piedāvā īrēt istabu viņu mājoklī un kaut uz laiku izbaudīt abu mīluļu kompāniju.

"Life with Malamutes" jeb "Dzīve ar malamutiem" - tā nosaukts gan "Instagram" profils, gan "YouTube" kanāls, kur jebkurš interesents var vērot suņu puikas Fila un meitenes Niko dienas gaitas. Šo suņu dzīvei ar "Instagram" fotogrāfiju un video starpniecību seko jau vairāk nekā 323 tūkstoši cilvēku.

Publicētajās fotogrāfijās parādīta ne tikai ikdiena ar diviem Aļaskas malamutiem, bet arī ļauts ieskatīties saimnieku EMmas-Lei un Šeina Metjūsu trešā mājdzīvnieka, ragamafina Mailo dzīvē. Taču, saprotams, galvenā loma kadros atvēlēta tieši abiem suņiem. Visi trīs mājdzīvnieki savā starpā sadzīvojot labi, ko pierāda arī vairāki kadri ar draudzīgajiem suņiem un kaķi.

Fotogrāfijās suņi redzami gan mājoklī, ar saviem lielajiem ķermeņiem aizņemdami daudz vietas, gan arī izbraukumos pie dabas, mīļi sasēdušies viens pie otra klāt.

Savukārt garākos video fragmentus saimnieki jau vairākus gadus publicē "YouTube" kanālā, kur populārākais video guvis vairāk nekā vienu miljonu skatījumu. Tieši video fragmenti ļauj dziļāk ielūkoties četrkājaino draugu ikdienā, saprast, ka malamuts var būt visai ietiepīgs mīlulis, un apbrīnot suņu labākās rakstura īpašības, kas viņus, iespējams, padarījušas tik populārus.

Tieši tūkstošiem cilvēku veltītā uzmanība suņiem, iespējams, mudinājusi saimniekus atvērt ne tikai savu sirdi, bet arī mājas interesentiem, kas vēlas Filu un Niko sastapt dzīvē. Lai arī daudzas četrkājainās slavenības klātienē sastapt nemaz nav tik viegli, malamutu pāra kompāniju izbaudīt var ikviens.

Pavisam netālu no Mančestras pilsētas centra Anglijā atrodas Metjūsu mājoklis, kurā naktsmītņu rezervācijas portālā "airbnb" var sarūpēt ne tikai vietu, kur pārlaist nakti, bet arī tikšanos ar suņiem. Metjūsu izveidotajā sludinājumā lasāms: "Īrējam vienu istabu ar divguļamo gultu un citām ērtībām. Mēs dzīvojam mājā ar mūsu diviem slavenajiem suņiem un kaķi Mailo."

Saimnieki jau sludinājuma nosaukumā pieminējuši "Dzīvi ar haskijiem" un četrkājaino draugu klātbūtni, bet aprakstā domu turpinājuši: "Šis piedāvājums galvenokārt ir mūsu sekotājiem, lai dotu viņiem iespēju atbraukt un palikt ar mums."

Neparasto izdevību apciemot malamutu mājokli jau izmantojuši vairāki cilvēki, kas atsauksmēs pēc sava apmeklējuma nav skopojušies ar labiem vārdiem. Piemēram, Vanesa rakstījusi: "Viņi ir pilnībā apburoši un vienkārši gribas palikt kopā ar viņiem visu dienu." Savukārt Megana-Džeida priecājusies, ka atsaucīgi un priecīgi bijuši ne tikai suņi un kaķis, bet arī mājas saimnieki, kas lasāms arī Džesas komentārā: "Emma-Lei un Šeins visu laiku bija jauki un uzmanīgi, jautāja, vai mēs vēlamies dzērienus un ko citu, un mēs jutāmies gaidīti. Noteikti atgriezīsimies, iespējams, nākamajā reizē uz vairāk nekā vienu nakti, lai varētu izbaudīt viņu, kā arī Fila, Niko un Mailo kompāniju."

Jāpiebilst, ka viena nakts vienam cilvēkam abu slavenību kompānijā izmaksā vismaz 126 eiro, neskaitot apkalpošanas maksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!