Foto: instagram.com/zoobeauval/

Bovālas zoodārzā Francijā augusta sākumā tika pieredzēts īpašs notikums, jo pasaulē nāca divi pandu lācēni. Šī esot pirmā reize, kad Francijā dzimst pandas. 4. augustā dzimuši pandu dvīnīši, puisītis un meitenīte, taču diemžēl izdzīvojis tikai viens no jaundzimušajiem.

Tagad mazulītim, kuram dots pagaidu vārds Juans Zi (par godu tēvam), ir trīs mēneši, un zoodārzā arī atzīmēta šī mazā dzimšanas diena. Lācēns aug ātri un ar katru dienu kļūst arvien aktīvāks. Kā vēsta zoodārza mājaslapā pieejamā informācija, pagaidām lācēns, kurš popularitāti iemantojis daudzās pasaules valstīs, visu savu laiku pavada voljērā ar saviem vecākiem – mātīti Huanu Huanu un tēviņu Juanu Zi.

Jau vēstījām, ka Francijā pirmos pandu mazuļus sarūpējis šīs sugas zvēriņu pāris Huana Huana un Juans Zi. Abi Bovālas zoodārzā ieradušies 2012. gada janvārī un tur būšot apskatāmi 10 gadus, paredz vienošanās starp Francijas un Ķīnas pārstāvjiem. Visas pasaulē mītošās pandas, tostarp tās, kas atrodas dažādos zoodārzos, joprojām pieder Ķīnai, tāpēc šos dzīvniekus zoodārzi varot uz laiku aizņemties. Tas ļauj iedzīvotājiem visā pasaulē apskatīt šos zvēriņus.

Savukārt, kas attiecas uz mazo lācēnu, viņam Ķīnā jāatgriežas divus vai trīs gadus pēc dzimšanas. Speciālisti apgalvo, ka šajā vecumā lielās pandas ir pilnīgi patstāvīgas un spējīgas dzīvot autonomi no saviem vecākiem.

Huana Huana un Juans Zi esot vienīgais pandu pāris, kas mīt Francijā, tāpēc zoodārza pārstāvji īpaši priecājušies, kad pandām izdevies sarūpēt ģimenes pieaugumu. Pandu vairošanās un mazuļu dzimšana esot sarežģīts process, tāpēc augstu tiek vērtēts katrs dzimušais lācēns.

Bovālas zoodārzs ir dibināts 1980. gadā, un ir viens no lielākajiem Eiropā. Tā teritorija aizņem ap 35 hektāriem zemes, un tajā mīt aptuveni pieci tūkstoši dažādu sugu dzīvnieki, no kuriem daudzi tiek uzskatīti par retiem.

Šeit vari aplūkot, cik mazs bija lācēns neilgi pēc nākšanas pasaulē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!