Vairāk nekā 210 dižciltīgu murrātāju 9. un 10. decembrī starptautiskā kaķu izstādē Rīgā sacentās par izstādes galveno titulu "Best Of Best" jeb "Labākais no Labākajiem", "MansDraugs" pavēstīja rīkotāji no Kaķu mīļotāju klubu asociācijas.

Izstādes apmeklētāji klātienē varēja apskatīt 26 dažādu šķirņu pārstāvjus, kuri Rīgā bija ieradušies no Baltijas valstīm, Somijas, Zviedrijas, Krievijas un pat Itālijas.

Visplašāk bija pārstāvētas apmeklētāju iemīļotās šķirnes – gan par maigajiem milžiem dēvētie meinkūni, gan omulīgie britu īsspalvainie, kā arī ekstravagantie Devonas reksi. Izstādes apmeklētājiem bija arī unikāla iespēja klātienē aplūkot tādu retu šķirņu pārstāvjus kā korātu, Ēģiptes mau un britu garspalvainos kaķus.

Par izstādes labāko kaķi izstādes pirmajā dienā tika atzīta Eksotiskās šķirnes pārstāve FI* Elrikan Ilona, kuras audzētāja un īpašniece ir Elena Kalliola no Somijas. Sešus mēnešus vecajai kaķenītei šī bija debija izstāžu karjerā. Saimniece pastāstīja, ka izstādē ar mazuli Ilonu ieradās tieši no lidostas. "Ilona ir ļoti komunikabla, jautra un ziņkārīga kaķenīte. Savā pirmajā izstādē viņa sasniedza fantastiskus rezultātus, kļūstot par "Best of Best"! Eksotiskas šķirnes pārstāvjiem ir lielisks raksturs, tie ir labsirdīgi, uzticīgi un gudri kaķi – īsts saimnieka lepnums!" stāsta Elena.

Savukārt izstādes otrajā dienā par labāko tika atzīta burmas šķirnes kaķene LV* Malsan Simona, JW, kura dzimusi tepat Rīgā (audzētāja un īpašniece Irina Kančenkova). Šī zīdainajā kažokā tērptā skaistule laurus plūkusi jau kaķēnu vecuma grupā, uzvarot neskaitāmās izstādēs, un ar lieliskiem rezultātiem uzsākusi arī savu karjeru pieaugušo kaķu konkurencē.

Kaķenīte ir tikai 11 mēnešus veca un viņa paguvusi piedalīties jau 10 izstādēs. Īpašniece lepojas ar Simonas lieliskajiem rezultātiem: kaķenīte deviņas reizes kļuvusi par "Best in Show" titula ieguvēju (īsspalvaino šķirņu kategorijas labākais kaķēns savā vecuma grupā), divas reizes konkursā "Best of Best" ieguvusi 2. vietu un četras reizes kļuvusi par labāko izstādes kaķi, iegūstot "Best of Best" titulu. Irina stāsta: "Simona ir ļoti komunikabla un viņa vienmēr iekaro apkārtējo mīlestību. Viņa vienkārši nevar palikt nepamanāma. Viņa ir ļoti dzīvespriecīga, ziņkārīga, maiga un ļoti skaista meitenīte. Es lepojos ar viņu!" Irinas audzētava reģistrēta 2002. gada 14. februārī un 10 gadus pēc kārtas ieguvusi Labākās audzētavas titulu Latvijā "FIFe" (Federation International Feline) sistēmā. Audzētava lepojas ar saviem titulētajiem pēcnācējiem – 17 kaķēni ieguvuši jauno uzvarētāju titulu (JW, Junior Winner), astoņi kļuvuši par Nacionālajiem uzvarētājiem (NW, National Winner), divi – par Baltijas uzvarētājiem (BW, Baltic Winner) un 10 ieguvuši titulu Supreme čempions (SC, Supreme Champion).

Izstādes apmeklētājiem bija iespēja balsot arī par savu favorītu – ar lielu balsu pārākumu galveno skatītāju konkursa balvu ieguva iespaidīgais meinkūnu šķirnes runcis melnā marmorētā krāsā Hemingway of Tassel Magic, kurš izstādē bija ieradies no Igaunijas (īpašniece Viktorija Morozova).

Izstādi organizēja Kaķu mīļotāju klubu asociācija CFCA, kas ir starptautiskās organizācijas FIFe (Federation International Feline) biedrs un vienīgais oficiālais pārstāvis Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!